O echipa mixta, formata atat din din reprezentanti ai Agentiei Nationale de Protectia Mediului Bucuresti, cat si  din cei ai unei firme contractate de compania Kronospan monitorizeaza, incepand de marti, poluarea in municipiul Sebes.
Este
O echipa mixta, formata atat din din reprezentanti ai Agentiei Nationale de Protectia Mediului Bucuresti, cat si din cei ai unei firme contractate de compania Kronospan monitorizeaza, incepand de marti, poluarea in municipiul Sebes.
Este vizata, cu precadere, activitatea firmei Kronospan, in special a sectiei care produce formaldehida, dar si alte emisii. Compania Kronospan a anuntat ca intentioneaza sa inaugureze o instalatie noua de formaldehida, menita sa asigure cerintele tot mai mari de rasini necesare pentru productia proprie de placi. Investitia este de aproximativ zece milioane euro pe platforma.
Opozitia localnicilor a determinat autoritatile locale sa decida luna trecuta organizarea unui referendum local in care populatia sa fie consultata cu privire la producerea formaldehidei de catre compania austriaca Kronospan. Referendumul a fost invalidat din cauza prezentei reduse la vot.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.