Presedintele Parlamentului European, Hans-Gert Poettering, a declarat ieri ca din intalnirile pe care le-a avut, in ultimele zile, cu inalti oficiali romani, si-a format impresia ca liderii politici sunt foarte hotarati sa lupte impotriva coruptiei l
Presedintele Parlamentului European, Hans-Gert Poettering, a declarat ieri ca din intalnirile pe care le-a avut, in ultimele zile, cu inalti oficiali romani, si-a format impresia ca liderii politici sunt foarte hotarati sa lupte impotriva coruptiei la toate nivelurile.
Raspunzand unei intrebari, oficialul european a afirmat intr-o conferinta de presa ca problema coruptiei, cu care se confrunta Romania dupa trecerea de la comunism la capitalism, este una care se manifesta in toate tarile.
Poettering a apreciat ca exista o hotarare politica in Romania in ceea ce priveste combaterea coruptiei si a incurajat autoritatile de la Bucuresti sa continue lupta impotriva coruptiei.
In discursul rostit anterior in plenul Parlamentului, Hans-Gert Poettering a declarat ca Romania mai are pasi importanti de facut in lupta impotriva coruptiei. "Romania a aratat bunavointa pentru a-si indeplini angajamentele. Mai trebuie facuti pasi importanti in Justitie pentru a consolida statul de drept. Şi in lupta impotriva coruptiei mai sunt pasi importanti de facut", a precizat presedintele PE. El a adaugat ca se observa ca economia romaneasca "merge bine", cresterea economica facandu-i "invidiosi" pe unii membri ai UE.
"Cresterea economica, reducerea somajului si nivelul investitiilor externe directe sunt considerabile. Progresele si succesele dumneavoastra le recunosc in numele PE. Drumul dumneavoastra insa nu s-a incheiat. Tocmai acum, dupa aderare, Romania nu trebuie sa se culce pe lauri dupa eforturile depuse", a adaugat Poettering. Oficialul european a rostit ieri o alocutiune in fata plenului reunit al celor doua Camere, pe tema importantei alegerilor pentru PE.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.