Dupa izbanda reusita de Victor Piturca, care a obtinut prima victorie din istorie in fata Olandei, ne-am deplasat la casa parinteasca a acestuia din Orodel, localitate aflata la 50 de km de Craiova. Vecinii s-au aratat mandri ca au o asemenea vedeta in satul lor si nu exclud posibilitatea sa il faca cetatean de onoare al comunei.
„A fost un baiat foarte bun, respectuos. In fiecare zi se juca fotbal si isi dorea sa castige tot timpul”, si-a amintit un localnic care l-a vazut inca din primele zile pe gazon. „Ma uit la fiecare meci al lui si am emotii foarte mari. Parca ar fi copilul meu, asa de mult ma bucur”, a continuat el. Confruntarea cu Olanda a fost traita la intensitate maxima de vecinii lui Piti:
„Ne-am strans la bar si am urmarit meciul. La final nu ne vedea sa credem ca am batut Olanda. In tot satul a fost nunta imediat dupa victorie, iar ziua urmatoare toata lumea numai despre asta vorbea”. Sub aceleasi auspicii se va desfasura si intalnirea cu Luxemburg: „O sa urmarim si partida de miercuri. Am pus berea si vinul la rece. Chiar daca intalnim o echipa mult mai slaba, o sa fim alaturi de Piturca. Poate va veni sa ciocneasca un pahar cu noi dupa ce se va linisti. Noi il asteptam”, a dezvaluit acelasi vecin, Gheorghe Ionescu.

Casa parinteasca este ingrijita de batråna Leana
In casa parinteasca a lui Victor Piturca nu mai locuieste nimeni din familie, o femeie avand insa grija de gospodarie. La prima vedere pare un loc fara viata, insa esti intampinat de caldura gazdei. Mama lui Piti s-a mutat la Craiova, unde sta cu fratele lui, Victor. Cu toate astea, in gradina sunt multi pomi fructiferi, bolta de vita-de-vie, precum si diferite legume. S-a putut remarca numarul mare de gaini, fapt ce inseamna ca batrana Leana chiar se ocupa de casa.