Raportul euro/leu a avut ieri o evolutie volatila pe o piata unde volumele de tranzactionare au fost destul de ridicate. Pe pietele internationale am asistat insa la o noua crestere a pretului unciei de aur, care in ultima saptamana a inregistrat apr
Raportul euro/leu a avut ieri o evolutie volatila pe o piata unde volumele de tranzactionare au fost destul de ridicate. Pe pietele internationale am asistat insa la o noua crestere a pretului unciei de aur, care in ultima saptamana a inregistrat aproape zilnic noi maxime istorice ale preturilor. Astfel, la fixingul de ieri dimineata de pe London Bullion Market, uncia de aur a urcat la 761,75 dolari, dupa ce luni seara crescuse la 758,85 dolari. A fost atins astfel un nou record al ultimilor 28 de ani, generat de evolutia depreciativa a dolarului, de cresterea pretului petrolului la peste 85 dolari/baril si de tensiunile geopolitice, motive pentru investitori de a cauta un refugiu cat mai sigur pentru plasamentele lor.
Revenind la moneda nationala, aceasta a avut in prima parte a sedintei o evolutie depreciativa fata de cea europeana, raportul dintre cele doua urcand la aproape 3,36 lei, mai sus cu doi bani fata de ultima parte a sedintei de luni. In aceste conditii, cursul mediu al euro a urcat de la 3,3348 la 3,3561 lei, o evolutie asemanatoare avand si celelalte monede din zona, directie datorata temerilor investitorilor fata de situatia tensionata din Turcia, generate de situatia kurzilor. Partea a doua a sedintei a fost la fel de agitata, euro coborand insa cu circa un ban dupa ce agentia Reuters a publicat un interviu cu consilierul guvernatorului BNR, Lucian Croitoru, care a spus ca o majorare a dobanzii cheie la sedinta consiliului de administratie al bancii centrale din 31 octombrie este foarte probabila, iar cresterea ar putea sa fie chiar de 1%, de la actualul nivel, de 7%. Pe piata monetara, dobanzile overnight si one week s-au mentinut intre 6,5 - 7,5%, valori generate de perspectivele majorarii la sfarsitul lunii a dobanzii de politica monetara a BNR.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.