Pretul titeiului s-a apropiat ieri de valoarea record de 88 de dolari barilul, marcand o crestere de opt dolari in opt zile din cauza vestilor legate de diminuarea rezervelor, cresterea cererii si tensiunilor din nordul Irakului, informeaza Reuters,
Pretul titeiului s-a apropiat ieri de valoarea record de 88 de dolari barilul, marcand o crestere de opt dolari in opt zile din cauza vestilor legate de diminuarea rezervelor, cresterea cererii si tensiunilor din nordul Irakului, informeaza Reuters, citat de NewsIn. Pretul petrolului se apropie de nivelul record, ajustat la inflatie, inregistrat in 1980, de 90,46 de dolari barilul, an ce a urmat Revolutiei iraniene, marcand inceputul razboiului iraniano-irakian. Preturile de acest an au oscilat in jurul mediei de 67 de dolari. La 08.50 GMT, petrolul comercializat la Bursa din New York crescuse cu 1,42 de dolari, pana la 87,55 de dolari barilul, aproape de un nivelul maxim de 87,97 de dolari. Ţiteiul Brent tranzactionat pe piata din Londra crescuse cu 1,15 dolari, pana la 83,90 de dolari barilul. Pretul petrolului a inregistrat o serie de preturi record in ultimele trei zile.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.