Un grup de parlamentari s-a intalnit marti cu reprezentanti ai BEC si AEP, in urma discutiilor ajungandu-se la concluzia ca, pe langa cele doua institutii, si Institutul National de Statistica ar trebui sa fie responsabilizat cu privire la rezultatel
Un grup de parlamentari s-a intalnit marti cu reprezentanti ai BEC si AEP, in urma discutiilor ajungandu-se la concluzia ca, pe langa cele doua institutii, si Institutul National de Statistica ar trebui sa fie responsabilizat cu privire la rezultatele alegerilor pentru Parlamentul European. Parlamentarii care au participat la intalnire sunt conservatorul Gavrila Vasilescu, reprezentantii PRM Gheorghe Funar si Gelil Eserghep, liberalul Daniel Ilusca si social-democratul Valeriu Zgonea. In urma intalnirii cu reprezentantii Biroului Electoral Central si ai Autoritatii Electorale Permanente, senatorul Gavrila Vasilescu a anuntat ca Parlamentul ar putea propune Guvernului emiterea unei ordonante de urgenta prin care sa se impuna responsabilizarea Institutului National de Statistica, alaturi de BEC si AEP, asupra rezultatelor alegerilor. Senatorul Gavrila Vasilescu a declarat ca este necesara propunerea ca Executivul sa emita o ordonanta de urgenta prin care sa introduca si INS ca "factor de decizie" pentru rezultatele euroalegerilor. "Ceea ce vrem noi sa facem este ca, dincolo de prestator de servicii (...), prin lege, sa apara si responsabilitatea INS. AEP, BEC, dar si Statistica sa fie cei care prelucreaza efectiv datele, dar sa fie desemnata prin lege", a declarat Gavrila Vasilescu. De asemenea, parlamentarii au indentificat drept solutie pentru combaterea turismului electoral scanarea listelor suplimentare si verificarea datelor printr-un program de calculator, a mai afirmat el. Audierea reprezentantilor BEC si AEP a fost facuta ca urmare a unei solicitari adresate de senatorul PRM Gheorghe Funar catre conducerea Parlamentului, Birourile reunite desemnandu-i pe cei cinci parlamentari care sa identifice masurile ce trebuie luate pentru impiedicarea fraudarii euroalegerilor. (Mediafax)


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.