PULSUL MEDICINEI Glaucomul cronic simplu, cel aparut pe un ochi sanatos pana atunci, este o boala parsiva, fiindca nu produce simptome si este descoperit in­tam­plator. Glaucomul este o hipertensiune in ochi si,
 PULSUL MEDICINEI Glaucomul cronic simplu, cel aparut pe un ochi sanatos pana atunci, este o boala parsiva, fiindca nu produce simptome si este descoperit in­tam­plator. Glaucomul este o hipertensiune in ochi si, tinand seama de viclenia bolii, solutia este ca oamenii sa-si faca un consult oftalmologic. No­ro­cul este ca tratamentul cu picaturi s-a per­fec­tio­nat spectaculos, astfel ca tendinta este de a se evita cat mai mult ope­ratia. Prof. dr Monica Pop, director ge­neral al Spitalului de Urgente Ofta­mo­­logice, da unele explicatii. In general, dupa operatia de glaucom apare cataracta. Tot mai des se asociaza cataracta cu glaucomul. Hipermetropia instalata pe un ochi constituie adesea un factor de risc in apa­ri­tia glaucomului. Mai rar se asociaza miopia cu glaucomul. Bolnavii cu glaucom, daca au  nevoie de ochelari de distan­ta sau de aproape, trebuie sa poarte constiincios si mai tot timpul acesti ochelari. Daca cel cu glaucom nu poar­ta ochelarii de "vedere", el isi forteaza ochiul, strange ochii si asta sporeste tensiunea intraoculara, agravand glaucomul.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.