Revansa lui Gigi Becali la explicatiile pe care Hagi le-a oferit in legatura cu esecul sau la Steaua, la emisiunea lui Radu Moraru de luni seara, a fost asteptata cu interes enorm. Prin declaratiile din presa scrisa, Becali promitea telespectatorului
Revansa lui Gigi Becali la explicatiile pe care Hagi le-a oferit in legatura cu esecul sau la Steaua, la emisiunea lui Radu Moraru de luni seara, a fost asteptata cu interes enorm. Prin declaratiile din presa scrisa, Becali promitea telespectatorului dezvaluiri senzationale despre "adevaratul" Hagi. Mirajul unei emisiuni incendiare a functionat. Neavizatii puteau crede ca Gigi Becali stie ce spune, puteau crede ca patronul Stelei este intr-adevar in posesia unor informatii capabile sa-l distruga pe convingatorul Hagi. N-am inghitit hapul bazaconiilor colorate, fluturate de Gigi Becali. Am ramas insa curios sa aflu cat de priceputi or fi consilierii din PNG in alegerea unei strategii prin care imaginea presedintelui-patron sa fie cat de cat reparata. Si am aflat. Am aflat ca respectivii consilieri nu sunt decat niste repetenti care au reusit performanta de a face din aparare o arma letala pentru aparat. Gigi Becali nu numai ca nu a reusit sa-l contracareze pe Hagi. Nu numai ca nu a reusit sa se pastreze pe linia de plutire. Dimpotriva. A atacat haotic, a confundat terenurile de joc si a marcat cu dezinvoltura in propria-i poarta. Astfel a ajuns Hagi sa mai castige un meci, de aceasta data chiar si prin neprezentare.  "Ma cheama Becali si am talent si intelepciune de conducator", a declarat impricinatul. Nu stiu cum suporta Maybach-ul personal o asemenea umilinta. Stiu insa ca oamenii nu prea se lasa condusi de cei care tot dau cu oistea-n gard. Gigi Becali isi umileste prietenii, isi umileste subordonatii, chiar si atunci cand nu isi propune asa ceva. In momentul in care nu va mai putea cumpara umilirea celor din jur va ramane singur. "La 27 de ani eram amfitrionul Bucurestiului. Eram vedeta a high-life-ului Bucurestiului", a mai zis Gigi. Iti trebuie multa imaginatie pentru a sustine o asemenea enormitate. Sau, daca imaginatie nu e, atunci doar confuzia te mai poate salva. Asa de pilda, daca mi s-ar parea si mie ca Rastoaca din Gaesti e totuna cu Sena, atunci n-as minti daca as spune ca am copilarit la Paris. A mai vorbit Gigi Becali despre demoazele, cu siguranta de lume buna, servite la micul dejun, la cina si intre mese, despre smecheriile cuceritorului de profesie care este, despre marile avantaje de imagine pe care le-a avut Hagi gratie prieteniei cu nulpreacunoscutul Gigi Becali. Ce legatura au toate astea cu fotbalul? Una singura: Gigi Becali. Am naivitatea sa mai cred ca Gigi Becali si bunele intentii pe care le afiseaza mai pot fi salvate. Cu o singura conditie. Patronul Stelei trebuie sa sparga toate oglinzile in care s-a privit pana acum.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.