La recenta AGA a Bursei Monetar Financiare si de Marfuri Sibiu (BMFMS) actionarii acesteia au luat mai mult decizii.
Astfel, Consiliul de Administratie din data de 12 septembrie a hotarat, se arata intr-un comunicat al bursei, "modificarea datei
La recenta AGA a Bursei Monetar Financiare si de Marfuri Sibiu (BMFMS) actionarii acesteia au luat mai mult decizii.
Astfel, Consiliul de Administratie din data de 12 septembrie a hotarat, se arata intr-un comunicat al bursei, "modificarea datei zilelor de scadenta, dupa cum urmeaza: scadentele vor avea loc in cea de-a treia zi de vineri a lunii de scadenta. Modificarea va intra in vigoare dupa aprobarea ei de catre CNVM".
De asemenea, a fost aprobata reducerea la jumatate a comisioanelor de tranzactionare pentru 12 instrumente derivate, de la 1 leu la 50 de bani, pentru produsele nou intrate la tranzactionare sau a celor cu lichiditate redusa. Modificarea va intra in vigoare dupa publicarea sa in Monitorul Oficial, printre derivativele care vor beneficia de reducerea comisoaneloe fiind cele pe actiunile BRD SocGen (DEBRD), Compa (DECMP), Impact (DEIMP), Oltchim (DEOLT), Antibiotice (DEATB), Biofarm (DEBIO), Turbomecanica (DETBM), Azomures (DEAZO) si Banca Comerciala Carpatica (DEBCC). La acestea se adauga derivativele pe indicii sintetici ai bursei din Sibiu, SIBEX9 si SIBEX18, cat si pe intrumentele derivate pe aur (SIBGOLD).
Reamintim ca la inceputul acestei luni in piata la termen din Sibiu au fost lansate derivativele pe Oil Terminal Constanta (OIL), Iproeb Bistrita (IPRU), Condmag Brasov (COMI), Dafora Medias (DAFR), Armax Gaz Medias (ARAX), Albalact Alba Iulia (ALBZ), Imotrust Arad (ARCV) si Transelectrica Bucuresti (TEL).
In primele trei trimestre ale acestui an, la Bursa Monetar Financiara si de Marfuri din Sibiu au fost tranzactionate 2,9 milioane de contracte futures in valoare de 9,6 miliarde lei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.