Cea mai mare aplicatie militara din a€™89 incoace s-a petrecut ieri in poligonul de la Cincu, dar si la Smardan si Capul Midia, simultan, cu toate armele Armatei Romane: artilerie, blindate, infanterie, aviatie, marina militara, comandouri,
Cea mai mare aplicatie militara din a€™89 incoace s-a petrecut ieri in poligonul de la Cincu, dar si la Smardan si Capul Midia, simultan, cu toate armele Armatei Romane: artilerie, blindate, infanterie, aviatie, marina militara, comandouri, genisti, transmisiuni si trupe aeropurtate.


Denumit codificat Milrex 07, exercitiul de reactie militara rapida este un exercitiu national, asa cum l-au definit organizatorii, adica Ministerul Apararii Nationale, desfasurat sub inaltul patronaj al presedintelui Romaniei, Traian Basescu, cu participarea gazdei, ministrul Apararii, Teodor Melescanu. 1.800 de militari de toate gradele, de la simplu soldat la generali si sefi ai marelui Stat Major, l-au salutat pe Traian Basescu, care a descins din elicopter direct pe poligonul de la Cincu, totalul militarilor angrenati in exercitiu in cele trei locatii fiind de 8.800.


OPERATIUNEA. Scenariul fictiv dupa care s-a desfasurat toata agitatia militara a fost apararea teritoriului patriei, denumita fictiv "Republica Becon", atacata de doua tari agresoare, "Arcadia si Corona", toate situate pe insula "Atlantis", din oceanul "Electra". Tirurile armelor de toate calibrele, de la simple pistolete si AKM-uri la rachete nedirijate lansate de avioane Mig 21 Lancer, rachete X5 lansate de elicoptere Puma Socat, lansatoare de rachete LAROM, de proiectile reactive AG 9, AG 7, de rachete si proiectile antitanc, au asurzit literalmente asistenta si au scaldat poligonul, de 135 de kilometri patrati, intr-un fum gros.

Plutoane de comando ale Batalionului de Operatii speciale au impresionat prin precizia extraordinara a tirului, nimerind toate tintele minuscule, in exercitiul de anihilare a unei echipe de teroristi. A fost imaginat chiar si un exercitiu desprins din tragicele evenimente in care au murit militari romani in Irak si Afganistan, adica atacarea in ambuscada a unei patrule de transportoare blindate de catre fundamentalisti, cu mine antitanc si cu arme automate, cu finalitate fericita totusi, respingerea agresorilor fara pierderi.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.