In 2006, Romania a fost al doilea mare beneficiar de investitii straine directe (ISD), se arata in Raportul Mondial al Investitiilor 2007. Valoarea fluxurilor de capital a fost de 11,4 mld. dolari, o mare parte fiind legata de privatizare. Intrarile
In 2006, Romania a fost al doilea mare beneficiar de investitii straine directe (ISD), se arata in Raportul Mondial al Investitiilor 2007. Valoarea fluxurilor de capital a fost de 11,4 mld. dolari, o mare parte fiind legata de privatizare. Intrarile de capital din Bulgaria si Romania au ramas reduse in cea mai mare parte a anilor '90 din cauza unei infrastructuri inadecvate pentru afaceri, a instabilitatii economice, a lentei privatizari si a conflictelor regionale. ISD din Bulgaria si din Romania, impreuna, au ajuns la 62 mld. dolari. Romania s-a plasat de pe locul 101, pe locul 21, se arata in acelasi raport. Conform datelor privind fuziunile si achizitiile transfrontaliere, intrarile de capital din sectorul manufacturier au fost mai mici decat in 2005. Totusi, in interiorul sectorului manufacturier a existat o crestere semnificativa de fluxuri in industria chimica datorita unor mari achizitii transfrontaliere in industria farmaceutica din Europa de Sud-Est (Croatia, Serbia si Romania).


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.