Considerat "creierul" jefuirii unei masini de transport valori, Petru Nica a primit dupa mai multe incercari nereusite o decizie de punere in libertate.

Hotararea Curtii de Apel Bucuresti a fost primita prin fax la Penitenciarul de Maxima
Considerat "creierul" jefuirii unei masini de transport valori, Petru Nica a primit dupa mai multe incercari nereusite o decizie de punere in libertate.

Hotararea Curtii de Apel Bucuresti a fost primita prin fax la Penitenciarul de Maxima Siguranta Rahova Bucuresti si a fost pusa in aplicare marti, in jurul orei 21:30. Ceilalti doi inculpati, Gabriel Velescu si Aurelian Paven, acuzati de furtul a 88,4 miliarde de lei si a 33.396 de dolari, au fost pusi in libertate in primavara acestui an.

Cazul "Furtul secolului" este in prezent rejudecat la Tribunalul Bucuresti dupa ce, la inceputul acestui an, instanta suprema a dispus reluarea procesului.

Initial, cei trei acuzati primisera condamnari la cate 14 ani de inchisoare si fusesera obligati sa plateasca opt miliarde de lei vechi, suma nedescoperita in timpul anchetei.

Potrivit rechizitoriului, in dimineata zilei de 5 iulie 2004, Petru Nica ar fi fugit cu masina blindata, a carei paza trebuia sa o asigure, in care se aflau bani proveniti de la filialele unei banci. Cateva ore mai tarziu, masina blindata a fost gasita abandonata.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.