Fujitsu Siemens Computers vrea o unitate de productie a PC-urilor in Europa de Est. "Pana in 2010 ar putea fi mutata in Romania sau in Ucraina o unitate de productie de desktop-uri si laptop-uri. Productia de servere va ramane in Germania. Totul depi
Fujitsu Siemens Computers vrea o unitate de productie a PC-urilor in Europa de Est. "Pana in 2010 ar putea fi mutata in Romania sau in Ucraina o unitate de productie de desktop-uri si laptop-uri. Productia de servere va ramane in Germania. Totul depinde de infrastructura de transporturi din Romania", a declarat Dragos Nicolaescu, directorul general al companiei. Şi Bernd Bischoff, directorul executiv al Fujitsu Siemens, declara in august pentru presa germana ca intentioneaza sa aduca productia de PC-uri din Germania, in tari cu mana de lucru mai ieftina din estul Europei, cum ar fi Romania sau Ucraina.Afaceri de 24,7 milioane euroFujitsu Siemens Computers Romania (FSC) a vazut in primul semestru al anului o cifra de afaceri de 24,7 milioane euro, in crestere cu 86%, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut. Vanzarile pe segmentul de servere au avansat in primul semestru cu 265%, la 2,38 milioane euro, iar pe segmentul storage, cu 413%, la 2,32 milioane euro. "Pentru anul fiscal care se va incheia la 31 martie 2008, estimam o crestere de 25%, insa dupa rezultatele din prima jumatate a anului avem un obiectiv de 50%", a mai spus Nicolaescu.
FSC ocupa la finele trimestrului al doilea calendaristic locul intai pe piata PC-urilor, cu o cota de 12,4%. Totodata, pe segmentul de notebook-uri pentru consumatori, FSC a inregistrat o crestere de 79,8% fata de intervalul similar al anului trecut, cu o cota de piata de 22,9%, iar pe segmentul desktop-urilor, raportat la marcile internationale, a avut o cota de 8,8% si a crescut cu 162% fata de aceeasi perioada din 2006. Pe segmentul serverelor, compania a avut o cota de 20,3%.
"Pentru perioada imediat urmatoare, dincolo de cifra de afaceri din ce in ce mai mare si de locul I in clasamentul IDC, dorinta noastra este sa aducem clientilor nostri un maximum de beneficii.
Un prim pas il reprezinta reorganizarea echipei locale pentru o mai buna si mai eficienta comunicare cu partenerii nostri", a afirmat reprezentantul companiei. Fujitsu Siemens Computers a raportat in 2006 afaceri de 50 milioane euro.
Compania este prezenta pe toate pietele-cheie din Europa, Africa Centrala si de Est, acoperind in clipa de fata 170 de state din lume.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.