Expertiza din dosarul "Flota" a fost comunicata partilor, care au spus ca "este una favorabila, fiind efectuata de profesionisti".
Expertiza financiara dispusa de Directia Nationala Anticoruptie (DNA) in acest dosar a fost finalizata in 24 sept
Expertiza din dosarul "Flota" a fost comunicata partilor, care au spus ca "este una favorabila, fiind efectuata de profesionisti".
Expertiza financiara dispusa de Directia Nationala Anticoruptie (DNA) in acest dosar a fost finalizata in 24 septembrie, costul ei fiind evaluat la 140.000 de lei. Potrivit Mediafax, unele parti din dosar, chemate la DNA incepand cu 8 octombrie pentru a li se prezenta rezultatul expertizei, sustin ca cea de-a doua expertiza nu retine vreun prejudiciu adus statului din vanzarea navelor. Expertiza DNA va sta la baza solutiei procurorilor de scoatere de sub urmarire penala a inculpatilor din dosar, partile interesate fiind singurele care pot contesta in instanta decizia anchetatorilor, in termen de 20 de zile de la comunicare. Insa, potrivit Mediafax, fiind un rezultat favorabil, partile nu vor avea interes in a face vreo actiune in instanta, asa ca dosarul va fi clasat. Dosarul a avut ca obiect stabilirea modului in care flota romaneasca a pierdut o serie de nave maritime-mineraliere de mare capacitate, in perioada aprilie 1991 - august 2000. Potrivit unei prime expertize dispusa de procurorii Parchetului National Anticoruptie (actualul DNA), prin instrainarea a 16 nave, cei 80 de inculpati din dosar ar fi pagubit statul roman cu peste 11.000 de miliarde de lei (echivalentul a 275 de milioane de euro).


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.