Romania poate obtine in aceasta seara calificarea la Euro 2008, daca invinge in Luxemburg si daca Bulgaria nu castiga in Albania. Nationala lui Piturca are cinci puncte in fata vecinilor de la sud de Dunare si, daca cele doua conditii de sus se vo
Romania poate obtine in aceasta seara calificarea la Euro 2008, daca invinge in Luxemburg si daca Bulgaria nu castiga in Albania. Nationala lui Piturca are cinci puncte in fata vecinilor de la sud de Dunare si, daca cele doua conditii de sus se vor indeplini, atunci va fi, matematic, calificata la CE din Austria si Elvetia. Sigur, misiunea "tricolorilor" in Luxemburg pare simpla, astfel ca toata atentia se va indrepta spre partida de la Tirana.
Piturca avertizeaza insa ca meciul de diseara cu Luxemburg nu este castigat dinainte. "Ei au invins, surprinzator, in Belarus, iar acum sunt entuziasti. Avem prima sansa, n-ar trebui sa ne facem griji, mai ales ca am demonstrat ca avem valoare in meciurile de pana acum, dar este o partida de calificare care trebuie castigata", a spus selectionerul. "Ne lipsesc cei trei suspendati, Mutu, Codrea si Nicolita, dar sunt convins ca cei care vor juca se vor ridica la nivelul dorit", a adaugat Piturca. Acesta s-a referit si la meciul de la Tirana. "N-ar trebui sa ne intereseze ce fac bulgarii, dar un egal al lor in Albania ar insemna, practic, calificarea noastra la Euro 2008. Ar fi bine sa mergem relaxati in Bulgaria, dar indiferent de situatie vom forta victoria la Sofia. Nu este vorba de revansa, ci de faptul ca trebuie sa aratam ca suntem liderii grupei", a spus Piturca. Selectionerul, obligat de absente, va face si unele modificari fata de echipa care a batut Olanda la Constanta. Piturca va renunta la un mijlocas defensiv, astfel ca locul lui Codrea va fi luat de N. Dica, acesta urmand sa joace mai avansat, in spatele "varfului" impins Marica. Pe dreapta, Fl. Petre, convocat de urgenta, are sanse mari de a fi titularizat, in timp ce D. Niculae pare favorit pentru postul lui Mutu. Atmosfera printre "tricolori" era ieri, la antrenamentul oficial, destul de relaxanta. Pana la urma, luxemburghezii sunt amatori, iar in precedentele trei meciuri cu Romania au incasat 14 goluri, fara sa marcheze vreunul (0-7, 0-4 si 0-3)! Totusi, "tricolorii" au atras atentia ca "nu mai sunt echipe mici" si ca pana la trecerea celor trei puncte in clasament mai este nevoie de 90 de minute de munca. De partea cealalta, luxemburghezii spera intr-o noua surpriza. "Un egal cu Romania ar fi cel mai mare rezultat al acestei echipe! Cred ca am putea, cu mare noroc, sa facem un egal, dar va fi greu, aproape imposibil", a spus Guy Hellers, selectionerul Luxemburgului. Cotidianul "Le Quotidien" a scris ca echipa lui Hellers va incerca sa fie arbitrul luptei pentru calificarea la Euro 2008 in meciul cu Romania, admitand insa ca o astfel de misiune va fi foarte dificila. "Toata Romania crede in calificare", a titrat cotidianul citat, care mentioneaza: "Romania isi poate viza biletele pentru Euro 2008 in cazul unei victorii, combinate cu o contraperformanta a Bulgariei in Albania. Federatia din Luxemburg asteapta un numar mare de spectatori curiosi la meci, mai ales dupa victoria istorica in fata Belarusului. Apoi, diaspora romaneasca din zona este si ea interesata de meci, la stadion putand veni chiar si 2000 de romani dornici de o intalnire cu istoria!". (MIG)
LUXEMBURG - ROMANIA
Ora 21,15 (locala 20,15) - in direct la TVR 1 si TVR International
Stadion: "Josy Barthel", Luxemburg; capacitate: 8000. * Echipe probabile
LUXEMBURG: Joubert - Lang, Kintziger, Wagner, Mutsch - Lombardelli, Payal, Peters, Bettmer - Remy, Kyntege. Antrenor: G. Hellers.
ROMANIA: Lobont - Ogararu, Tamas, D. Goian, Rat - Ov. Petre, Chivu - Fl. Petre, N. Dica, D. Niculae - Marica. Antrenor: V. Piturca.
Arbitri: F. Brych - V. Wezel, M. Pickel; T. Kinhoffer (toti din Germania).
Observator UEFA: P. Mikkelsen (Danemarca).


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.