Preotul catolic de origine romana Antonio Petrescu renunta seara la sutana in favoarea costumului cu paiete al regelui rock and roll-ului.

Preotul catolic italian de origine romana Antonio Petrescu isi ocupa timpul liber imitindu-l pe idolul sau in materie de muzica: regele muzicii rock and roll, Elvis Presley. Mai mult decit atit, intr-un interviu acordat agentiei de stiri Reuters, Petrescu declara ca isi gaseste inspiratia spirituala in legenda rock. „Lumea ma intreaba: cum poti sa impaci imitarea lui Elvis cu aceasta cariera?", povesteste Petrescu, paroh in oraselul Avezzano, care seara isi pune costumul cu paiete si isi unduieste coapsele cintind slagarele Regelui. Petrescu, in virsta de 34 de ani, explica faptul ca il considera pe Elvis o buna inspiratie pentru credinciosii crestini, deoarece „cinta despre dragoste, in general". De asemenea, preotul declara ca se inspira din „cautarea spiritualitatii pe care insusi Elvis a intreprins-o in viata sa". Elvis, al carui sfirsit a fost grabit de consumul de droguri, nu este insa singurul artist care il inspira pe Petrescu: preotul include in predicile sale versuri din cintecele artistei canadiene Celine Dion.

Preotul rocker are si un site personal, www.antoniupetrescu.com, impartit in doua: o parte pentru preotul Petrescu, cealalta pentru artistul Petrescu, care a studiat trompeta, pianul si chitara si are o voce calda, conform informatiilor postate. Ambele ipostaze sint insa reconciliate de revista presei prezenta pe site, in care preotul include toate articolele scrise in ziarele italienesti despre dubla sa activitate. Ce conteaza daca articolul „Preot ziua, Elvis noaptea" a aparut intr-un ziar italienesc la rubrica „Gradina zoologica a secolului XXI" - este o consemnare a activitatii talentatului om al bisericii, deci este inclus pe site.