NASA a dat unda verde lansarii navetei Discovery in cursul saptamanii viitoare, in pofida avertizarii lansate de o comisie de experti chemati sa se pronunte asupra necesitatii efectuarii unor reparatii la una dintre aripile navetei, experti care au s
NASA a dat unda verde lansarii navetei Discovery in cursul saptamanii viitoare, in pofida avertizarii lansate de o comisie de experti chemati sa se pronunte asupra necesitatii efectuarii unor reparatii la una dintre aripile navetei, experti care au solicitat mai mult timp pentru a efectua o serie de noi teste, informeaza A.P. CONROVERSE. Potentialele probleme ale aripii sunt legate de placutele ceramice speciale care alcatuiesc scutul termic. O serie de teste realizate asupra acestor placute au indicat existenta unei fisuri sub trei dintre cele 44 de placute ceramice ce constituie scutul protector al aripii lui Discovery. Parerilor inginerilor NASA cu privire la aceasta fisura sunt impartite, iar pana la urma, conducerea Agentiei Spatiale americane a luat marti noaptea decizia de a da unda verde lansarii de saptamana viitoare, concluzionand ca nu sunt necesare nici un fel de reparatii la aripa. ''Riscul presupus de existenta acestei fisuri este acceptabil pentru misiune. Nu pot spune ca echipajul si naveta vor fi in siguranta absoluta si niciodata nu as spune asa ceva. Tot ce sustin este ca riscul inceperii acestei misiuni este acceptabil'', a comentat Wayne Hale, managerul de program spatial al misiunilor lui Discovery. Conform programului misiunii lansarea navetei Discovery urmeaza sa aiba loc la 23 octombrie.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.