Noua senatori si cinci deputati ai PRM au initiat un proiect de modificare a Legii 10/2001 privind regimul juridic al unor imobile preluate abuziv de stat in perioada regimului comunist. Conform acestui proiect, cei care au cumparat imobilele de la s
Noua senatori si cinci deputati ai PRM au initiat un proiect de modificare a Legii 10/2001 privind regimul juridic al unor imobile preluate abuziv de stat in perioada regimului comunist. Conform acestui proiect, cei care au cumparat imobilele de la stat dupa ce acestea au fost expropriate abuziv si care au pierdut in instanta procesele de retrocedare vor primi despagubiri de la stat la pretul actual al acestor imobile. Senatorul Valentin Dinescu sustine ca cei care au devenit proprietari in urma Legii 112/1995, dar ulterior au pierdut aceasta calitate la tribunal ar trebui sa fie despagubiti luandu-se in calcul valoarea actuala a locuintelor. Proiectul a primit raport favorabil din partea senatorilor juristi, desi Guvernul nu a fost de acord cu noile prevederi. Principalul motiv este ca despagubirile ar constitui o forma de imbogatire nemeritata din moment ce fostii proprietari au achizitionat locuintele la un nivel oricum inferior pretului pietei din acea perioada. Astfel, cei improprietariti de statul roman la un pret preferential mai beneficiaza de inca o favoare si la despagubirile acordate. Legea urmeaza sa intre in plenul Senatului, dar Camera decizionala este Camera Deputatilor. (Adrian ILIE)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.