Salamurile, mezelurile, cårnatii, produsele crud-uscate si alte preparate din carne de porc se vor scumpi cu 25% påna la sfårsitul acestui an, estimeaza reprezentantii Asociatiei Romåne a Carnii (ARC). Printre cauzele crester
Salamurile, mezelurile, cårnatii, produsele crud-uscate si alte preparate din carne de porc se vor scumpi cu 25% påna la sfårsitul acestui an, estimeaza reprezentantii Asociatiei Romåne a Carnii (ARC). Printre cauzele cresterii preturilor se numara cresterea pretului materiei prime, pe långa devalorizarea leului si avansul salariilor din sectorul prelucrarii carnii. Totodata, si cresterea preturilor la utilitati contribuie la scumpirile anuntate. Romånii vor simti efectele acestor cauze in doua transe. Intr-o prima etapa, consumatorii vor scoate din buzunare cu 15% mai mult pentru produsele din carne. A doua crestere va fi de 10%, potrivit ARC.

Se anunta inca o scumpire a produselor alimentare pana la sfarsitul acestui an. De data aceasta sunt vizate produsele din carne de porc, al caror pret va urca cu circa 25%, in urmatoarele trei luni, dupa cum ne-a declarat Sorin Minea, presedintele ARC. “Scumpirea acestor produse va avea loc in doua transe, prima cu un 15%, iar a doua, cu 10%”, spune Minea.

Scumpire in doua etape
El a explicat ca in prima etapa procesatorii vor majora pretul produselor din carne de porc ca urmare a scumpirii materiei prime, a devalorizarii leului, dar si din cauza cresterii salariilor in acest domeniu. Unele fabrici de mezeluri au inceput deja sa creasca pretul produselor, mai ales ca toate aceste influente au contribuit la cresterea costurilor de productie in sectorul de procesare a carnii cu circa 26%, mai spune Minea.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.