Matt Damon, Demi Moore, Ben Affleck sau Jon Bon Jovi se numara printre clientii fideli ai cazinourilor de lux din Las Vegas si Atlantic.

Impatimitii de jocuri de noroc din industria americana a divertismentului frecventeaza Las Vegasul, dar nu refuza nici locurile exotice. O conditie esentiala pusa de staruri este sa aiba posibilitatea de a juca zaruri sau carti in separeuri care sa-i fereasca de bliturile paparazzilor, releva revista americana „Forbes". „Celebritatile prefera sa vina in cazinourile din Las Vegas, pentru ca acestea le ofera conditiile ideale de relaxare. Daca nu vor sa iste spectacol, pot sa stea in locuri ferite de ochii lumii", spune Howard Lefkowitz, presedintele serviciului online de turism vegas.com, citat de „Forbes".

Cind merge la cazinoul hotelului Bellagio din Las Vegas, Demi Moore prefera „Camera de Poker", un spatiu intim cu marmura si candelabre din sticla de Murano. Avind o suprafata de peste 30.000 de metri patrati, cazinoul mai e frecventat de actorii Matt Damon si Ashton Kutcher. Ben Affleck este un client fidel al cazinoului The Palms, situat tot in Las Vegas. Starul hollywoodian prefera masa de poker si joaca, de obicei, cu fise de 1.000 de dolari. Acelasi cazinou e frecventat si de Pamela Anderson, care se perfectioneaza in jocurile mecanice, si de Bruce Willis, care a pierdut 100.000 de dolari la jocul de zaruri, informeaza „Forbes".

„Cind vedetele se gindesc unde sa joace carti sau zaruri, preferintele lor se indreapta spre locurile relativ apropiate de casa, dar care ofera si alte lucruri in afara de jocuri", explica Frank Fahernkopf, directorul Asociatiei Americane a Jocurilor, citat de „Forbes". Las Vegasul, de pilda, este la o ora de zbor fata de Las Angeles. In plus, orasul e populat de magazine de lux, cum sint Hermes ori Louis Vuitton, de spatii de relaxare, dar si de restaurante cu cei mai rafinati bucatari.

Un concurent serios pentru Las Vegas este orasul Atlantic. De patru ani fiinteaza aici cazinoul de lux Borgata, vizitat mai cu seama de starurile care locuiesc pe coasta estica a SUA. La cele aproape 300 de mese de joc, joaca din cind in cind vedete ale muzicii sau ale filmului, precum Jon Bon Jovi sau Drew Barrymore. Pe de alta parte, Goldie Hawn si Kurt Russel prefera spatiile exotice, cum este cazinoul Atlantis din insulele Bahamas, in vreme ce Justin Timberlake se poate intilni cu starurile tenisului Maria Sarapova si Andy Roddick la o partida de blackjack sau poker la mesele de la Crown Casino din Melbourne.

Imagini de la inaugurarea unui slot machine cu numele Pamelei Anderson pe www.cotidianul.ro/select