Saptamana trecuta am aflat cu interes ca artistii romani de profesie "vedete" si care au magazine de desfacere a marfurilor vand o geanta cu cinci mii de euro bucata. Desigur, intrebata de moderator ce face geanta aia de cinci mii de euro, artista, c
Saptamana trecuta am aflat cu interes ca artistii romani de profesie "vedete" si care au magazine de desfacere a marfurilor vand o geanta cu cinci mii de euro bucata. Desigur, intrebata de moderator ce face geanta aia de cinci mii de euro, artista, care nu doar ca face moda, dar si - ahhh! - canta, din cate am inteles, a zis ca nu face nimic. Eu as fi venit in ajutorul ei si as fi adaugat imediat, ca s-o scap dintr-un stres aiurea, ca, in mod evident, geanta aceea, dac-o freci, se face geamantan. Si, daca pe urma freci geamantanul, obtii un ditamai sifonierul si, deci, iti scoti parleala. Ca sifonierul ala e in stil elisabetan si deci. Si, daca ma gandesc mai mult, daca freci si sifonierul, obtii o garsoniera. Mobilata. Si, daca freci si garsoniera, obtii un bloc de zece etaje. Eu cred ca-si merita banii geanta aia, eu asa zic. Ei, deci, saptamana trecuta am vazut ca o geanta costa cinci mii de bucati intr-o Romanie care moare de foame la propriu. Bun. Saptamana asta am vazut-o pe Irina de la A.S.I.A. cum are ea o inima enorma, ca-ti sta si mintea-n loc cand o auzi. Nu mai poti sa mai faci un pas in propria ta sufragerie, esti captiv in propriul tau fotoliu, te simti ca ultimul om. De ce. Pentru ca, uite, ii vezi pe artistii astia sau ce sunt ei, ca nu prea pot sa definesc cu ce se ocupa Irina de la A.S.I.A. care oricum nu mai exista. Ah! De fapt, stiu. Irina, de profesie "de la A.S.I.A.". Intrebata daca s-ar tunde-n cap ca sa salveze viata unui copil, Irina, demonstreaza ca are un suflet mare, care te buseste si plansua€™. Cum sa nu te simti ultimul om cand auzi de ce gesturi ar fi in stare unii ca sa salveze viata unui copil. Bai, deci. Zice omul: "Te-ai tunde-n cap ca sa salvezi viata unui copil?". La care ea zice: "Cred ca da". Acesta este momentul enorm la care ma refer. Acesta este genul de moment care te striveste in propriul tau fotoliu, facandu-te sa te simti o taratoare pe fata pamantului. Acesta este momentul in care un om poate sa demonstreze prin trei cuvinte, "cred", "ca" si "da", ca tu, nemernicul asta care sta in pijama si se uita la televizor, esti un nimeni si un nimic in comparatie cu omul ala mare, care si-a luat sufletul cu el cand a plecat de-acasa si a venit la emisiune.   Nu e sigur ce putem face ca sa salvam viata unui copil, dar, uite, Irina crede ca s-ar tunde-n cap. Lasand la o parte dimensiunea transcendentala a incertitudinii artistei, cred cu tarie ca, daca moderatorul ar fi intrebat-o, de pilda, dac-ar fi in stare sa se epileze pentru o cauza nobila, raspunsul nu ar fi fost atat de dragut-ezitant. "Sigur", ar fi raspuns fara dubii artista. Asa, daca s-ar tunde pentru o cauza nobila, artista doar "crede" c-ar face-o. E bine si-asa, ca noi oricum ne simtim niste gaini cand auzim de nobleturi d-astea. "Cred ca da". Un raspuns magnific iesit din gura unui om cu un suflet uite-atat de mare, dublat de o minte ascutita si percutanta. Mai rar asa.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.