In data de 12 octombrie 2007, Bursa de Valori din Varsovia a devenit actionar al Bursei Monetar Financiare si de Marfuri Sibiu, in urma unei participari la majorarea capitalului social al BMFM Sibiu prin care a dobandit un numar de 586 de actiuni in
In data de 12 octombrie 2007, Bursa de Valori din Varsovia a devenit actionar al Bursei Monetar Financiare si de Marfuri Sibiu, in urma unei participari la majorarea capitalului social al BMFM Sibiu prin care a dobandit un numar de 586 de actiuni in valoare de 1600 Ron/actiune, ceea ce reprezinta 1,8% din capitalul bursei sibiene.
Ludwik Sobolewski, presedintele CEO al WSE a declarat: "Bursa de Valori din Varsovia considera piata de capital romaneasca una din principalele piete din Europa Centrala si de Est si intentioneaza sa dezvolte proiecte comune pe termen lung, cu beneficii pentru ambele parti. Achizitionarea actiunilor BMFMS este prima participare directa de capital din istoria Bursei din Varsovia, ca parte a strategiei de dezvoltare a unei piete regionale in Europa Centrala si de Est".
La randul sau, Teodor Ancuta, presedintele BMFMS, a afirmat: "Intrarea Bursei din Varsovia in actionariatul Bursei Monetar Financiare si de Marfuri Sibiu reprezinta un element de referinta pentru piata de capital autohtona. Bursa din Sibiu si-a gasit un partener de calibru impreuna cu care va demara o serie de proiecte de anvergura prin care sa valorifice imensul potential de dezvoltare al pietei bursiere din Romania si prin care sa ofere investitorilor romani posibilitatea de a tranzactiona pe piata de capital din Polonia. Ne-am dorit si am gasit un partener de incredere care sa ne sprijine in extinderea operatiunilor noastre, principalul obiectiv fiind introducerea unei piete a actiunilor la Sibiu. Speram ca impreuna sa reusim construirea unei institutii de referinta in mediul bursier european, iar bursa de la Sibiu sa devina liderul pietei bursiere din Romania".
In urma majorarii de capital, in actionariatul BMFMS au mai intrat banca americana de investitii Morgan Stanley si Societatea de Administrare a Investitiilor romano-americana SIRA.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.