Liderul PD, Emil Boc, va cere lamuriri companiei aeriene Tarom si presedintelui Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, in legatura cu acuzatia ca ar fi dat afara din avion o parte a staffului lui Olteanu.

„Voi cere lamuriri si companiei Tarom. Dar in primul rind ii voi cere lamuriri lui Bogdan Olteanu si staffului sau. Cred ca e o dezinformare a staffului sau. Nu-l cred pe el in stare sa faca asa ceva. Au inventat pur si simplu stirea de dragul crearii unei stiri", spune, pentru Cotidianul, liderul PD, Emil Boc. El raspunde unei acuzatii formulate de Diana Tusa, directorul general al Cancelariei presedintelui Camerei Deputatilor. Aceasta impreuna cu un coleg de-ai sai l-au acuzat pe Boc ca i-a lasat fara locuri in cursa Tarom Bucuresti-Iasi de vineri seara pentru a merge el la Iasi, chiar si presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, fiind nevoit din aceasta cauza sa calatoreasca in carlinga pilotilor.

„Nu stiu despre ce diversiune si facatura este vorba, dar eu, vineri, la ora la care se face referire, eram la Oradea, la zilele orasului, alaturi de presedintele Traian Basescu si mai multi lideri PD. Acest lucru poate fi verificat cu casetele inregistrate acolo. In plus, de la Oradea m-am deplasat cu masina la Iasi. Nu am folosit nici o cursa Tarom si nu am dat nici un telefon pentru a-mi rezerva vreun loc la vreo cursa aeriana", spune Boc. Mai mult, liderul PD sustine ca „nu-i sta in caracter" sa dea oamenii jos din avion. „Niciodata cind am calatorit cu avionul nu am folosit intrarea VIP si niciodata nu m-am folosit de statutul meu. Sint un calator model, ma supun de fiecare data controlului ca un cetatean obisnuit si respect toate regulile calatoriei cu avionul", a explicat Boc.

Intr-o declaratie acordata in urma cu doua zile ziarului Cotidianul, Diana Tusa, sefa Cancelariei presedintelui Olteanu, declara ca nu l-a putut insoti vineri seara pe seful ei la Iasi deoarece oficialii companiei Tarom le-au spus ca in ultimul moment Emil Boc a sunat si a cerut sa ajunga la Iasi „urgent" cu acea cursa. „Ne pare rau, dar a aparut o problema, a sunat domnul Boc, care trebuie sa ajunga urgent la Iasi, si nu va mai putem urca in avion", sustine Tusa ca ar fi zis functionarul Tarom. Contactat de Cotidianul la vremea respectiva, liderul PD a refuzat sa comenteze informatia: „Nu ma intereseaza ce spune Bogdan Olteanu. Pentru mine, Olteanu nu exista".