Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a inregistrat luni, la data limita de depunere a ofertelor la licitatia pentru desemnarea lichidatorului SC Petrotrans, doar doua plicuri cu documente. Desi de aceasta licitatie s-au aratat i
Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a inregistrat luni, la data limita de depunere a ofertelor la licitatia pentru desemnarea lichidatorului SC Petrotrans, doar doua plicuri cu documente. Desi de aceasta licitatie s-au aratat interesate sapte societati, doar firmele IPCMG SPRL Bucuresti si Continvest Insolventa IPURL Constanta si-au depus ofertele. Comisia de licitatie a deschis plicurile cu documentele de precalificare si a trecut la verificarea acestora, noteaza AVAS intr-un comunicat. Valoarea preliminata a activelor Petrotrans era la sfarsitul lunii iulie de 14.427.241 lei, valoarea preliminata a datoriilor totale fiind de 200.644.605 lei. "Remunerarea lichidatorului se va face prin aplicarea unei cote de comision asupra valorii totale incasate din vanzarea bunurilor, din recuperarea creantelor societatii comerciale, precum si din vanzarea stocurilor, nominalizate in evidenta contabila a societatii la data preluarii patrimoniului acesteia de catre lichidator", precizeaza AVAS.
SC Petrotrans a fost inclusa pe lista societatilor pentru care inceperea procedurilor de insolventa au fost amanate pana la jumatatea lunii august.
Anuntul privind organizarea licitatiei pentru desemnarea lichidatorului Petrotrans a fost publicat de AVAS la data de 7 septembrie, dupa ce programul de restructurare totala a fost adoptat in Colegiul Director si in Consiliul de Supraveghere al AVAS.
Programul de restructurare totala prevede dizolvarea si lichidarea societatii, precum si concedierea intregului personal cu acordarea de plati compensatorii.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.