Principala motivatie a soferilor pentru contestarea amenzilor a reprezentat-o redobandirea permisului de conducere. Potrivit sefului Directiei Politiei Rutiere, comisarul sef Gino - Theodor Bosman (foto), in primul semestru al anului, instantele de
Principala motivatie a soferilor pentru contestarea amenzilor a reprezentat-o redobandirea permisului de conducere. Potrivit sefului Directiei Politiei Rutiere, comisarul sef Gino - Theodor Bosman (foto), in primul semestru al anului, instantele de judecata au admis 34,59% din plangeri in totalitate, 7,77% in parte si au respins 57,62%. "S-a constatat ca plangerile indreptate impotriva proceselor-verbale de constatare a contraventiilor la regimul circulatiei, de regula, nu sunt facute pentru a se evita plata amenzilor, care, achitate in termen de doua zile lucratoare, insumeaza jumatate din minimul amenzii, deci, o suma relativ mica. Prin plangere se urmareste, in principal, redobandirea permisului de conducere. Prevederile legale in vigoare ii incurajeaza pe conducatorii auto contravenienti sa depuna plangere, chiar daca sunt siguri de faptul ca, dupa pronuntarea hotararii judecatoresti definitive, nu vor avea castig de cauza, scopul acestora fiind mentinerea imediata - dupa consumarea contraventiei - a dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice", a fost explicatia lui Gino Bosman. Potrivit Mediafax, printre cauzele care duc la admiterea plangerilor se numara motivatia contravenientului, de cele mai multe ori sustinuta de martori, si omiterea mentionarii pe procesele-verbale a unor aspecte ce tin de fond sau forma. "Greselile se fac atat de catre factorul uman - agentul constatator -, cat si din cauza mijloacelor tehnice folosite - limite ale programelor informatice, calitatea slaba a imaginilor surprinse de camerele de supraveghere", a sustinut seful Politiei Rutiere.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.