Tablourile din anii '50 scoase la vanzare, luni, de actorul francez Alain Delon, un celebru colectionar de arta, la o casa de licitatii din Paris, au fost adjudecate contra unei sume totale de 8,740 milioane de euro, informeaza AFP. Cel mai important
Tablourile din anii '50 scoase la vanzare, luni, de actorul francez Alain Delon, un celebru colectionar de arta, la o casa de licitatii din Paris, au fost adjudecate contra unei sume totale de 8,740 milioane de euro, informeaza AFP. Cel mai important tablou scos la licitatie, "La vallee de l'oiseau" de Jean Paul Riopelle, evaluat la o suma cuprinsa intre 700.000 si 900.000 de euro, a fost adjudecat contra unei sume de 882.740 de euro. Un alt tablou, fara titlu, de Pierre Soulages, realizat in 1950, a fost adjudecat pentru suma de 781.976 de euro. O opera de Karel Appel, "La famille", a fost vanduta pentru suma de 658.820 de euro, in timp ce un tablou de Nicolas de Stael a obtinut 625.232 de euro. La licitatia organizata de casa Drouot-Montaigne au participat colectionari particulari veniti din multe tari, precum China, Venezuela, Statele Unite, Marea Britanie si Rusia, dar si muzee din Europa de Nord. Actorul in varsta de 71 de ani a explicat presei, saptamana trecuta, ca doreste sa se ocupe singur de vanzarea colectiei sale, pentru ca "detesta licitatiile postume", care au loc de obicei dupa luarea in primire a mostenirilor. Printre tablourile scoase la vanzare s-au numarat opere de Appel, Soulages, Stael, Manessier, Hartung, Alechinsky, Riopelle, Dubuffet, Zao Wou-Ki si Vieira da Silva. Pe 23 noiembrie, Alain Delon va scoate la licitatie un alt lot de tablouri, realizate de artisti ai secolului al XX-lea specializati in peisaje figurative din sudul Frantei. Starul a inceput sa cumpere desene din secolele al XVI-lea si al XVII-lea in anii '60. A trecut, apoi, la picturi ale unor artisti din secolul al XIX-lea, precum Gericault, Delacroix, Millet si Corot, si la desene abstracte din anii '50.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.