Musicalul fantezist american din 1939 „Vrajitorul din Oz“, scris de Noel Langley si regizat de Victor Fleming, o are in rol principal pe Judy Garland. Personaje fabuloase, intamplari asemenea fac ca „Vrajitorul din Oz“ sa ram
Musicalul fantezist american din 1939 „Vrajitorul din Oz“, scris de Noel Langley si regizat de Victor Fleming, o are in rol principal pe Judy Garland. Personaje fabuloase, intamplari asemenea fac ca „Vrajitorul din Oz“ sa ramana si peste ani un film de referinta. Productia cinematografica prezentata astazi poate fi votata pe www.gardianul.ro ca fiind cel mai bun film al tuturor timpurilor.

Povestea se bazeaza pe romanul pentru copii „The Wonderful Wizard of Oz“ („Minunatul vrajitor din Oz“), scris de L. Frank Baum. Unul dintre cele mai iubite filme americane, „Vrajitorul din Oz“ este, deseori, plasat intre cele mai bune zece filme ale tuturor timpurilor care au oferit, de-a lungul timpului, replici memorabile. Cea mai cunoscuta piesa din coloana sonora a filmului, „Over the rainbow“, interpretata de Judy Garland, a fost votata de catre American Film Institute drept cel mai bun cantec dintr-un film.
Metro Goldwyn Mayer a cumparat drepturile de autor in 1938, iar Richard Thorpe a semnat un contract pentru un buget al filmului de 2,77 milioane de dolari. Acesta a f ost concediat dupa ce primele saptamani de filmari s-au dovedit a fi neproductive si, implicit, nemultumitoare. Carma i-a revenit lui Victor Fleming, insa, putin mai tarziu, acesta a fost 'tansferat>> la „Pe aripile vantului“. Locul i-a fost luat de King Vidor, care a filmat ultimele scene in Kansas. Filmul a fost lansat in 1939 si a avut un succes de casa mediocru. Pelicula creeaza cateva personaje care nu apar in carte, cum ar fi domnisoara Gulch sau profesorul Marvel.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.