Un nou vaccin ce previne in proportie de 100% cancerul de col uterin a fost lansat pe piata in Romania. "Cervarix este eficient in preventia cancerului de col uterin prin infectare cu virusul Human Papilloma Virus (HPV) si a altor afectiuni provocate
Un nou vaccin ce previne in proportie de 100% cancerul de col uterin a fost lansat pe piata in Romania. "Cervarix este eficient in preventia cancerului de col uterin prin infectare cu virusul Human Papilloma Virus (HPV) si a altor afectiuni provocate de tulpinile HPV 16 si 18, atunci cind se administreaza la persoanele care nu au fost infectate cu aceste tipuri de virus inainte de vaccinare", declara Radu Vladareanu, seful clinicii de obstetrica-ginecologie Elias. Vaccinul este recomandat tuturor femeilor, mai putin celor insarcinate, si schema de vaccinare presupune administrarea a trei doze, la un interval de trei luni dupa prima vaccinare. O doza costa aproximativ 450 de lei. (O.M.)


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.