In cadrul schimbului de studenti intre Universitatea stefan cel Mare si universitati europene similare prin programele de burse Erasmus de la Bruxelles sunt plecati, pentru acest an universitar, la studii in tari ale Uniunii Europene un numar de 18 s
In cadrul schimbului de studenti intre Universitatea stefan cel Mare si universitati europene similare prin programele de burse Erasmus de la Bruxelles sunt plecati, pentru acest an universitar, la studii in tari ale Uniunii Europene un numar de 18 studenti ai universitatii sucevene. In functie de durata programului de studiu, ei vor studia un semestru sau un an intreg. "Doua cazuri speciale de abandon al studiilor in strainatate s-au produs pe fondul unor probleme de familie ale candidatilor si acesti studenti au fost nevoiti sa se reintoarca la studii in tara", a precizat prorectorul universitatii sucevene Sanda Maria Ardeleanu. Facultatea de Istorie-Geografie are trei studenti plecati in afara, dintre care doi la Universitatea din Le Havre, in Franta, si unul la universitatea engleza din Durham. De la Facultatea de stiinte Economice si Administratie Publica, doi studenti sunt plecati la Letter Kenny University din Irlanda de Nord si un student la Universidad Catilla La Mancha din Spania. Facultatea de Litere si stiinte ale Comunicarii se poate lauda ca are cei mai multi studenti plecati la studii in afara, doi la Universitatea din Baleare, in Spania, trei studenti la Augsburg in Germania, trei studenti la Corugna, in Spania, si un student la Universitatea Chamberry din Savoia franceza. Facultatea de Inginerie Electrica si stiinta Calculatoarelor are doi studenti la Institutul Informatic din Limoges, in Franta, iar Facultatea de Inginerie Alimentara are doi studenti in Spania la Universitatea Hernandez Elche. Toti acesti tineri plecati la studii peste hotare beneficiaza de un plafon minim de 300 euro lunar asigurati prin programul Erasmus, bursa lor fiind completata din contributia fiecarei facultati in parte, din sponsorizari sau cofinantare.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.