Cantores Minores la Bucuresti
Maine, la ora 18.00, la Muzeul National "George Enescu" din Bucuresti, va avea loc un concert extraordinar sustinut de corul de camera polonez Cantores Minores. Evenimentul este organizat de Institutul Polonez din Bucuresti. Corul de camera Cantores Minores Wratislavienses a fost fondat de Edmund Kajdasz in anul 1966, pentru a marca un mileniu de atestare a statului polonez. Ansamblul a sustinut deja peste 1800 de concerte (dintre care aprox. 400 pentru comunitatile rurale, 150 in ciclul "Muzica si Arhitectura" si peste 150 de concerte educative pentru tineret), a realizat peste 100 de inregistrari radiofonice, TV si pe suport magnetic si a participat la numeroase festivaluri. (D.C.)
Start la Opera pentru Copii
Spectacolele in premiera "Directorul de teatru" de Mozart si "Il maestro di Cappella" de Cimarosa au deschis, luni, stagiunea Operei Comice pentru Copii, la Sala Mica a Palatului National al Copiilor. "Directorul de teatru", conducerea muzicala Ciprian Teodorescu, regia Radu Gabrea, scenografia Viorica Petrovici, se joaca pe 15, 16, 22 si 23 octombrie. Spectacolul ii are in distributie pe Valentin Racoveanu, Bianca Ionescu, Gabriela Daha si Daniel Filipescu, informeaza Opera Comica pentru Copii. In aceleasi zile va fi pus in scena si "Il maestro di Cappella", in regia lui Cristian Mihailescu, cu Vicentiu Taranu, Valentino Tiron, Sorina Tiron, Cristina Eremia si Sidonia Nica. In luna noiembrie se vor juca si spectacolele "Pygmalion", "Ciuleandra" si "Padurea Albastra". (M.A.)
Venetia, memoria pietrei
Ieri, la Biblioteca "Ion Creanga" din Bucuresti, a avut loc vernisajul expozitiei de grafica a Valeriei Voicu, "Venetia: memoria pietrei". Cu acelasi prilej a fost inaugurata si "Saptamana venetiana", din cadrul careia face parte si expozitia. Pe langa aceasta, proiectul mai cuprinde proiectii de filme artistice si documentare (astasi si maine, ora 16.00), calatorii virtuale in muzeele venetiene (18 octombrie), lecturi din literatura italiana (19 octombrie) si istoria mastii la Venetia (20 octombrie, ora 12.00). Manifestarea se inscrie in cadrul proiectului "Diversitatea culturala", intiat de Serviciul Programe pentru Copii si Tineret din cadrul Bibliotecii Metropolitane Bucuresti, care va continua in decembrie cu "Luna japoneza" si pe tot parcursul anului 2008 (desemnat de Comisia Europeana ca fiind anul european al dialogului intercultural) cu alte culturi si civilizatii. (D.C.)
"Sound" coral la Barcelona
Grupul Coral "Sound" al Casei de Cultura a Studentilor reprezinta Romania la Festivalul International Corearte, care se desfasoara la Barcelona, intre 15 si 22 octombrie. Potrivit reprezentantilor grupului coral, acesta va prezenta cinci concerte, in cinci locatii diferite ale mediului cultural-academic al Barcelonei: Albergue La Conrrerlab, Sala celor o suta de coloane din Parcul Guell, Universitatea din Barcelona, Abatia Montserrat si Sala Oriol Martorell. Evenimentul prilejuieste un schimb cultural intre formatii corale, pentru editia de anul acesta organizatorii selectionand cate o formatie reprezentativa din Europa, America de Nord, America Centrala, America de Sud si Africa. (M.A.)