Insistenta sefului statului de a organiza referendum pentru introducerea votului uninominal in preajma campaniei electorale pentru alegerile europarlamentare prilejuieste un nou episod al bataliei politice Dan Voiculescu - Traian Basescu.

Insistenta sefului statului de a organiza referendum pentru introducerea votului uninominal in preajma campaniei electorale pentru alegerile europarlamentare prilejuieste un nou episod al bataliei politice Dan Voiculescu - Traian Basescu.

Presedintele PC, Dan Voiculescu, i-a raspuns ieri scrisorii adresate de Traian Basescu pe tema organizarii acestui referendum in care il acuza de siretlic. Redam textul integral al scrisorii presedintelui PC:



"In atentia presedintelui Romaniei, Traian Basescu

Domnule presedinte,
Am primit cu surprindere scrisoarea dumneavoastra in care ma anuntati asupra intentiei de a declansa referendumul pentru votul uninominal motivand prin nevoia de a va respecta angajamentele publice. Iar surpriza a fost cauzata nu atat de contrastul dintre forma mesajului si grosolania limbajului dumneavoastra exersata deja uzual, cat mai ales de faptul ca mi-am dat seama ca dorinta de a va respecta angajamentele se exprima din nou in apropierea unei campanii electorale. Si aici doresc sa subliniez, domnule presedinte, ca Partidul Conservator priveste intentia dvs. de organizare a unui referendum pentru votul uninominal ca pe un siretlic menit a imparti clasa politica in buni si rai, pentru a plasa Partidul Democrat de partea celor buni. si spun acest lucru pentru ca eu cred, si sunt convins ca nu sunt singurul, ca, daca ati fi avut un interes real pentru reformarea clasei politice, ati fi facut tot posibilul ca tema votului uninominal sa nu se suprapuna cu dezbaterile din alegerile pentru Parlamentul European.

Doresc, de asemenea, sa va precizez ca Partidul Conservator va raspunde cu toata promptitudinea la solicitarile dvs., numai dupa ce veti avea, la randul dvs., o pozitie publica asupra proiectelor de lege vizand regimul de predare a limbii romane sau asupra initiativelor PC privind situatia varstnicilor din casele retrocedate.

Pentru ca noi consideram, domnule presedinte, ca respectarea angajamentelor are legatura nu numai cu declaratiile publice, ci mai ales cu actiunile. Desigur ca nimic din toate acestea nu va poate impiedica sa declansati referendumul, ingreunand desfasurarea procesului alegerilor pentru Parlamentul European.

Aveti un mandat in care puteti juca cum vreti, dar este pacat sa-i dezamagiti pe toti cei care inca mai cred in dumneavoastra si printre care cu responsabilitate pot spune ca nu ma numar.

Doresc insa sa va atentionez, domnule presedinte, ca, la carma unui stat, vorbele, fie ele chiar si nascute in timpul unui referedum, nu tin loc nici de nivel de trai si nici de functionare a institutiilor.

Cu sinceritate,
Dan Voiculescu"


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.

9AM recomanda:

Vrei sa fii la curent cu cele mai importante stiri?
Urmareste-ne si pe Facebook

TI-A PLACUT ACEST ARTICOL?

Aboneaza-te la 9AM pentru a primi articole similare.

Sau
Aboneaza-te prin