Moldovenii vor putea obtine vize Schengen pentru Italia la Centrul Comun de Eliberare a Vizelor din incinta ambasadei Ungariei la Chisinau, incepand cu ianuarie 2008, relateaza BASA-press. ACORD. Conform biroului de presa al Parlamentului, ambasa
Moldovenii vor putea obtine vize Schengen pentru Italia la Centrul Comun de Eliberare a Vizelor din incinta ambasadei Ungariei la Chisinau, incepand cu ianuarie 2008, relateaza BASA-press. ACORD. Conform biroului de presa al Parlamentului, ambasadorul italian in Moldova, Daniel Mancini, a comunicat aceasta decizie in cursul intalnirii pe care a avut-o cu Marian Lupu, presedintele Legislativului. Marian Lupu a evidentiat importanta pracatica pe care decizia o are pentru cetatenii moldoveni, precizand ca eliberarea vizelor Schengen la Centrul comun va decshide noi oportunitati pentru libera circulatie a moldovenilor. Lupu a multumit autoritatilor italiene pentru flexibilitatea de care au dat dovada. In context, cei doi demnitari au pledat pentru intensificarea dialogului intre parlamentele celor doua tari, inclusiv prin dinamizarea tuturor elementelor de cooperare bilaterala. In viitorul apropiat, la Chisinau se va deplasa si Fausto Bertinotti, presedintele Camerei italiene a Deputatilor. Si ministrul italian pentru Comert International va efectua o vizita in R.Moldova, pentru stimularea relatiilor economice si comerciale si dezvoltarea parteneriatelor in afaceri. Pana in prezent, cetatenii moldoveni care circulau in Italia obtineau acordul de libera trecere doar de la Ambasada Italiei din Romania.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.