Sassu a recunoscut ca, in cadrul sedintei CA, au fost discutii privitoare la demiterea Rodicai Culcer, insa nu s-a luat nici o decizie, neexistand competente in acest sens. "Nu am ca obiectiv s-o schimb de Rodica Culcer", a sustinut Sassu la finalul
Sassu a recunoscut ca, in cadrul sedintei CA, au fost discutii privitoare la demiterea Rodicai Culcer, insa nu s-a luat nici o decizie, neexistand competente in acest sens. "Nu am ca obiectiv s-o schimb de Rodica Culcer", a sustinut Sassu la finalul audierii sale de cate comisiile parlamentare de cultura. Potrivit acestuia, Culcer nu poate pleca oricum, pentru ca a castigat postul prin concurs si are contract pe perioada nedeterminata cu institutia. El a precizat ca va astepta un raport din partea Comisiei de etica si arbitraj din SRTV, care va stabili daca s-au incalcat prevederi legale in privinta difuzarii filmului cu Remes si Muresan, urmand sa ia o decizie ulterior.
Birourile permanente vor fi sesizate
In timpul audierilor de ieri de catre comisiile parlamentare de cultura, Sassu a acuzat-o pe Culcer ca i-a cenzurat comunicatul de presa dat publicitatii a doua zi dupa difuzarea materialului referitor la Traian Remes, in care isi exprima punctul de vedere."Doamna Rodica Culcer a dat inceputul si sfarsitul comunicatului. Partea in care se vorbea de Legea 41 si de Statutul ziaristului din TVR a fost eliminata, iar ca argumente in favoarea actului dansei a adus argumentele date de CNA", a spus Sassu. De altfel, seful TVR a explicat ca nu a cerut interzicerea materialului privitor la ministrul Remes, subliniind ca si-a exprimat numai punctul de vedere privind acest demers. El a criticat-o in timpul audierii pe Rodica Culcer, precizand ca "cel care a impus difuzarea materialului, nu ziaristul, a incalcat Constitutia, dar si Legea de functionare a SRTV si statutul jurnalistului TVR". El a adaugat ca managerul directiei de stiri ar fi trebuit sa se gandeasca, inainte de difuzarea materialelor, la trei lucruri: la lege, la interesul public si la interesul SRTV. Membrii comisiilor reunite s-au aratat revoltati de faptul ca, a doua zi dupa difuzarea materialului la TVR si in urma anuntului, televiziunea urma sa difuzeze un al doilea film, DNA nu a cerut de la TVR restul de inregistrari cu Remes. Comisiile au decis, cu majoritate de voturi, sa sesizeze Birourile Permanente pentru ca situatia sa fie analizata si de Comisia juridica. (R.I.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.