intre 19-65 de ani si 1300 mg/pe zi dupa 65 de ani. Anumite vegetale cum ar fi broccoli sau pestele intreg cu oase (sardine, hamsii), nucile, migdalele, preparatele tofu sunt excelente surse de calciu. Vitamina D este esentiala pentru absorbtia calciului din intestin. Ea este sintetizata in piele in timpul expunerii la soare. In lunile de iarna, suplimentarea dietetica sau medicamentoasa a organismului cu aceasta vitamina devine importanta, mai ales la populatiile din zonele nordice sau pentru varstnicii care nu pot iesi din casa. Sursele principale sunt pestele gras (somon, sardine si macrou), iar in unele tari alimente imbogatite cum ar fi cerealele.
Despre autor:
Sursa: Romania Libera
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
-
Spațiile verzi și eficiența energetică, viziunea pentru un București sustenabil
Sursa: green.start-up.ro
-
Românii de la Rottaprint se extind în internațional: comenzi în 14 țări, în 2023
Sursa: retail.ro
-
Dan Mihăescu: Ce trebuie să știe fondatorii despre GapMinder Fund II?
Sursa: start-up.ro
-
Care este ziua ta norocoasă în funcție de zodie în săptămâna 22-28 aprilie
Sursa: garbo.ro
-
Cine sunt câștigătorii premiilor RoFintech Awards 2024?
Sursa: futurebanking.ro
-
O companie importantă de logistică și transport achiziționează 100 camioane...
Sursa: wall-street.ro
-
10 Mesaje pe care ar trebui să le lipim prin toată casa ca să le vedem cât...
Sursa: kudika.ro