Cercetarea penala a lui Vlasie a fost demarata in urma denuntului depus la DNA pe 29 august de Sorin Melicianu, patronul firmei de constructii Simetex. In perioada 21 iunie-8 august, Melicianu a solicitat la Primaria Galati eliberarea certificatelor
Cercetarea penala a lui Vlasie a fost demarata in urma denuntului depus la DNA pe 29 august de Sorin Melicianu, patronul firmei de constructii Simetex. In perioada 21 iunie-8 august, Melicianu a solicitat la Primaria Galati eliberarea certificatelor de urbanism pentru construirea unor mansarde la blocurile N7, E9, G24 si J6 din cartierul Micro 21 si la blocul P3, din Micro 40. Atunci au inceput si "jocurile de glezne" prin care functionarii din primarie i-au pus bete in roate. Prima suspiciune este le gata de faptul ca desi dosarele depuse la Primaria Galati cuprindeau toata documentatia necesara, documentele nu au primit numere de inregistrare. Apoi, i s-a spus ca trebuie sa obtina acordul tuturor locatarilor din blocurile respective, desi legea prevede doar acordul a doua treimi dintre locatari, conditia acordului tuturor locatarilor fiind bazata, de fapt, nu pe prevederile legii, ci pe o decizie a sefului Directiei de Urbanism. Cum legea prevede si aprobarea tacita in cazul in care la solicitarea unei autorizatii nu este primit un raspuns in termen de 30 de zile, Sorin Melicianu a demarat lucrarile si deschis mai multe actiuni civile in instanta, prin care cerea daune in valoare totala de 3,8 milioane de lei. Cei care ar fi trebuit sa plateasca daunele sunt Primaria Galati, in solidar cu una dintre functionarele de la Directia de Urbanism, Gabriela Mirea, care este concubina sefului de la Urbanism.



Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.