Curtea de Apel Bucuresti ar putea pronunta, miercuri, sentinta in procesul intentat Guvernului de Federatia Educatiei Nationale (FEN) care a cerut majorarea salariului de baza al profesorilor la 880 de lei conform contractului colectiv de munca la ni

Curtea de Apel Bucuresti ar putea pronunta, miercuri, sentinta in procesul intentat Guvernului de Federatia Educatiei Nationale (FEN) care a cerut majorarea salariului de baza al profesorilor la 880 de lei conform contractului colectiv de munca la nivel national.

De asemenea, sindicatele din toate judetele din tara afiliate Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI) au declansat procedurile de a da in judecata inspectoratele scolare pe aceeasi tema, pentru a-si primi banii.

"Daca instanta se va pronunta favorabil, atunci Ministerul Educatiei va fi obligat sa inceapa negocierile pentru a stabili salariul minim de baza in invatamant care nu poate fi mai mic decat cel stabilit la nivel national, de 440 lei, respectiv 880 lei pentru cei cu studii superioare. De asemenea, vom cere si plata retroactiva pe ultimele noua luni", a declarat, marti, pentru NewsIn, presedintele FEN, Catalin Croitoru.

Intr-un astfel de caz, ministerul va trebui sa acorde acest salariu tinand cont de cele trei majorari salariale din 2007: cinci la suta de la 1 ianuarie, 2 la suta de 1aprilie si 15 la suta de la 1 octombrie.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.