Pretul petrolului a depasit ieri valoarea de 84 de dolari pe baril si a atins un nou maxim istoric, continuand trendul ascendent inregistrat pe parcursul ultimelor sedinte de tranzactionare, avans sustinut de tensiunile dintre Turcia si Irak, scadere
Pretul petrolului a depasit ieri valoarea de 84 de dolari pe baril si a atins un nou maxim istoric, continuand trendul ascendent inregistrat pe parcursul ultimelor sedinte de tranzactionare, avans sustinut de tensiunile dintre Turcia si Irak, scaderea rezervelor de titei si deprecierea dolarului. Cotatia petrolului de referinta pe piata americana, cu livrare in luna noiembrie, a inregistrat cinci sedinte consecutive de crestere, si a atins, ieri, 84,35 de dolari pe baril, potrivit Reuters, citat de Mediafax. Pretul petrolului a crescut puternic la finele saptamanii trecute, dupa ce Partidul Muncitorilor din Kurdistan a anuntat ca se va retrage din muntii situati in nordul Irakului si se va intoarce in Turcia, urmand sa atace politicieni si politia.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.