Procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 2 au dispus efectuarea unei expertize medico-legale menite sa elucideze imprejurarile in care s-a produs decesul regretatului Patriarh Teoctist. Expertiza dispusa de anchetatori va fi facut
Procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 2 au dispus efectuarea unei expertize medico-legale menite sa elucideze imprejurarile in care s-a produs decesul regretatului Patriarh Teoctist. Expertiza dispusa de anchetatori va fi facuta de Institutul de Medicina Legala Mina Minovici pe baza actelor medicale intocmite in perioada in care Prea Fericitul Parinte s-a aflat internat la Spitalul Fundeni, unde acesta a murit subit dupa ce a suferit o interventie chirurgicala "banala" executata de echipa chirurgului Ioanel Sinescu, informeaza "Gardianul". ZIUA va prezinta, in premiera, rezultatul radiografiei efectuata in seara dinaintea mortii.
ZIUA a reusit sa probeze ca operatia de prostata a fost urmata de o alta interventie, deschisa, prin taiere. Operatia ascunsa de medici (ca si ora reala a mortii) a urmat dupa sangerarea interna masiva a Patriarhului, fapt ce a dus ulterior la moartea sa. Colegiul Medicilor din Romania a anuntat ca, incepand cu aceasta saptamana, ii va audia pe principalii protagonisti ai acestei morti suspecte: chirurgul Ioanel Sinescu si medicul anestezist, prof. Dan Tulbure. Pentru a veni atat in ajutorul Parchetului cat si al Colegiului, ZIUA este in masura sa prezinte, in exclusivitate, rezultatul radiografiei cord-pulmon a Parintelui Teoctist, efectuata in seara internarii sale, duminica, 29 iulie. Din aceasta rezulta ca Patriarhul trebuia investigat ulterior, fiind suspectat pentru o posibila tumora pulmonara. Cordul, in schimb, era in limite normale ale varstei.
Iata rezultatul obtinut de ZIUA, in transcrierea sa integrala: "Opacitate nodulara de cca. 3 cm. localizata in lobul mediu (drept), cu contururi usor neregulate, imprecis delimitate, intensitate medie si structura omogena. Adiacent leziunii descrise se pune in evidenta o opacitate in banda in conexiune cu structurile pleurale. Opacitati nodulare cu dimensiuni de cca. 0,4 mm. In lobul superior drept, respectiv 0,6 mm. In lobul superior stang, cu contururi nete si regulate, intensitate medie si structura omogena. Pahipleurita apico-latero-toracica bilaterala. Accentuarea importanta a desenului interstitial, cu aspect reticulo-micronodular si in benzi. Hil drept cu arie de proiectie crescuta, cu aspect adenopatic. Calcificari de buton aortic. Cord in limitele varstei. Aspectul radiologic este sugestiv pentru o formatiune tumorala pulmonara. Investigatii imagistice suplimentare (CT) ar putea fi utile pentru evaluarea leziunilor parenchimatoase pulmonare descrise". Conform medicilor specialisti consultati de ZIUA, pentru a se identifica natura beninga sau maligna a nodulului, investigatiile suplimentare cu un Computer Tomograf (CT) erau absolut necesare. In curand vom publica o noua exclusivitate, legata de fantomatica recomandare a medicului Sinescu de catre o clinica specializata din Regensburg, ca si despre incercarea de deturnare a Asociatiei Urologilor din Romania.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.