Petrom analizeaza posibilitatea de a cumpara companii petroliere de talie medie in Rusia si zona Marii Caspice, pentru dezvoltarea productiei de titei. In acelasi timp, firma controlata de austriecii de la OMV vizeaza extinderea activitatii de explor
Petrom analizeaza posibilitatea de a cumpara companii petroliere de talie medie in Rusia si zona Marii Caspice, pentru dezvoltarea productiei de titei. In acelasi timp, firma controlata de austriecii de la OMV vizeaza extinderea activitatii de explorare si productie pe pietele din Ucraina si Turkmenistan.
In prezent, Petrom activeaza, pe segmentul de upstream, in Romania, Kazahstan si Rusia, unde detine 11 licente de explorare. In Kazahstan, oficialii companiei estimeaza ca vor ajunge, pana la sfarsitul anului viitor, la o productie de 16.000 de barili echivalent petrol (bep) pe zi. Aceasta ar insemna o productie anuala de circa 5,8 milioane bep, de 3,6 ori mai mare decat cea de anul trecut. "In a doua parte a anului viitor, ar trebui sa producem in Kazahstan mai mult de 16.000 bep/zi", a declarat, ieri, Werner Ladwein, seful diviziei internationale de E&P a Petrom. Anul trecut, productia in Kazahstan a Petrom a fost de 1,6 milioane bep, in timp ce productia totala a grupului Petrom s-a ridicat la 74,6 milioane bep, diferenta fiind realizata in Romania. Pe piata ruseasca, Petrom a patruns la finele anului trecut, cand a finalizat achizitionarea unei participatii de 74,9% din Ring Oil Holding and Trading, companie care detinea opt licente de explorare in zona Saratov din Rusia si o licenta de E&P in zona Komi.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.