Desi mai este un an pana la noile alegeri, partidele nu sunt in stare sa-si aduca in Parlament toti reprezentantii. La acest moment sunt libere opt locuri de parlamentari, dintre care sase ale fostei Aliante D.A si doua ale PSD. Unul dintre pretenden
Desi mai este un an pana la noile alegeri, partidele nu sunt in stare sa-si aduca in Parlament toti reprezentantii. La acest moment sunt libere opt locuri de parlamentari, dintre care sase ale fostei Aliante D.A si doua ale PSD. Unul dintre pretendentii PSD este un fost ofiter SRI controversat.


In aceasta toamna, PSD a ramas cu doua posturi de senatori vacante in urma decesului lui Antonie Iorgovan si a demisiei din Senat a liderului PC, Dan Voiculescu. Locul acestuia din urma ar fi trebuit sa fie preluat de urmatorul candidat de pe lista PSD-PUR, Ionel Blanculescu, insa acesta a fost suspendat din partid de filiala PSD Bucuresti, pe motiv ca nu are activitate politica si nu si-a platit la zi cotizatia. Cel desemnat de bucuresteni sa il inlocuiasca pe Dan Voiculescu a fost Nicolae Marasescu, dar acesta nu a fost validat in functie nici pana acum. "Nu stiu de ce nu am fost validat. Nu cunosc procedura, dar am inteles ca membrii Comisiei juridice ar trebui sa discute mai intai, si nu s-a intamplat acest lucru din cauza actiunilor care au avut loc, cu motiunea....", ne-a declarat Marasescu. In cel de-al doilea caz, lipseste decizia de inlocuire, iar lucrurile sunt si mai incalcite. Organizatia Prahova este cea care trebuie sa stabileasca inlocuitorul lui Iorgovan, iar primul aflat pe lista de supleanti este Daniel Savu, consilier municipal in Ploiesti si expert AVAS.


DUBIOS. Fost director al Sucursalei Sud-Muntenia a APAPS in timpul guvernarii PSD, Savu este un personaj controversat pe plan local. Potrivit relatarilor din presa, Savu a fost, inainte de a se inscrie in PSD in 1999, ofiter SRI Prahova, condus la acea vreme de coloneii Corneliu Paltanea si Gheorghe Dumitrache, anchetati pentru protejarea mafiei petrolului. Presa a relatat despre existenta unor rapoarte "Doi si un sfert" din anii a€™90, care aratau ca Savu a fost monitorizat cand era ofiter activ pentru afaceri dubioase cu activele societatii de stat Ceres. Ulterior, ca sef regional APAPS, numele lui Savu a aparut in dosarul "Distileria", instrumentat de DNA, in care afaceristul prahovean Mihai Anastasescu a fost acuzat de afaceri dubioase cu alcool si petrol si de privatizari frauduloase, Savu fiind unul dintre cei care ar fi incercat sa-l ajute prin trafic de influenta. Nu in ultimul rand, Savu s-a numarat printre ofiterii denuntati la DNA de fostul capitan SRI in rezerva Adrian Radu, impotriva caruia s-a declansat urmarirea penala pentru sustragere de documente clasificate.


DESEMNARE. Avand in vedere toate aceste controverse, filiala Prahova urmeaza sa discute si sa ia o decizie daca Savu va prelua postul de senator. "Vor fi discutii, domnul Savu isi va spune punctul de vedere legat de toate aceste informatii din presa si vom decide. Este o chestiune de imagine si domnia sa trebuie sa raspunda", ne-a declarat presedintele organizatiei prahovene, Marian Saniuta. Potrivit acestuia, discutia privind desemnarea noului senator va avea loc imediat dupa ce Senatul va trimite o informare oficiala privind vacantarea functiei.


Neintelegeri intre PNL si PDDupa ruperea Aliantei D.A., liberalii si democratii nu au reusit sa rezolve problema posturilor libere de parlamentar, acestea ridicandu-se la sase. Ultim oara cand a fost pusa in discutie aceasta chestiune, reprezentantii celor doua partide s-au contrazis. Democratul Ioan Oltean declara ca pentru validarea mandatelor vacante sunt necesare semnaturile fostilor copresedinti ai Aliantei D.A., in timp ce liberalul Bogdan Olteanu anunta ca situatia locurilor s-a lamurit, patru revenind PNL, iar doua PD. De atunci insa nu s-a intamplat nimic.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.