Pentru a se avea toate felurile de artilerie impuse de razboiul modern, se pot face sacrificii financiare in acest sens, incat sa putem face fata in caz de razboi si sa nu devenim tinta de batjocura a inamicului. Artileria noastra, care in trecut a s
Pentru a se avea toate felurile de artilerie impuse de razboiul modern, se pot face sacrificii financiare in acest sens, incat sa putem face fata in caz de razboi si sa nu devenim tinta de batjocura a inamicului. Artileria noastra, care in trecut a stabilit in mod ireprosabil nu numai armamentele sale, dar si pe ale celorlalte arme, au dovedit din plin o cultura tehnica superioara, iar cei care le-au manevrat o dibacie de invidiat. Artileria noastra despre care Regele Carol I, prin ordin de zi, declara ca biruinta armatei in razboiul de neatarnare, se datora in mare parte acestei arme, iar in razboiul pentru reintregirea neamului a dezlantuit in nemuritoarele batalii dela Marasti si Marasesti, o putere de distrugere biruitoare, care a impresionat adanc chiar si pe dusmanii nostri de atunci.
ZIUA, 16 octombrie 1939


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.