O exhibitie de coruptie. Derizorie. Dar cu proportii de mare coruptie, prin prisma rangului politic (ex)ministerial al personajelor. Daca artizanii de la Cotroceni si serviciile lor vor continua asa, Guvernul Tariceanu nici nu prinde Craciunul.
O exhibitie de coruptie. Derizorie. Dar cu proportii de mare coruptie, prin prisma rangului politic (ex)ministerial al personajelor. Daca artizanii de la Cotroceni si serviciile lor vor continua asa, Guvernul Tariceanu nici nu prinde Craciunul.
In mod normal, cum am anticipat, Guvernul in functie va organiza alegerile la termen. Dar ce-i normal in Romania noastra? Doar anormalul ca norma. Iar norma Cotrocenilor se masoara in atacurile tot mai violente la adresa Guvernului. Pe tema coruptiei. Miza suprema este daramarea premierului Tariceanu. Si purtarea lui pe la organele judiciare, apoi prin tribunale, in procese nationale, care sa tina loc de circ atat de drag si indispensabil gintei noastre latine.
Chiar in pragul alegerilor europarlamentare, PNL a primit o lovitura fulgeratoare. Din interior. Singura prin care, de altfel, poate fi aruncat in marja de eroare, alaturi de PNTCD. Asocierea cu acel partid perdant a fost ea insasi o eroare. Am semnalat-o din start. Te aliezi cu loseri si imprumuti din imaginea lor de ratati. Nu tu ii tragi pe ei in sus, ci ei te trag in jos. La fel si fantomaticul AP. Oricat de onorabil ar fi ca profil moral si intelectual, si cu tot aportul lui capital la integrarea euro-atlantica a Romaniei, presedintele Emil Constantinescu ramane, din pacate, un invins. Pornirea cu care incearca sa faca acum, din (o)pozitia de 0,5 la suta, ceea ce n-a facut cand era seful statului si atinsese cota fabuloasa de 75% ramane un efect de frustrare. Fara efect practic.
Date speculate la maximum de Cotroceni. Ma refer la intregul aparat care sustine, din umbra si la vedere, institutia Presedintiei pseudo-justitiare. De fapt, insarcinata cu misiunea ultima a vechilor structuri de a distruge orice urma a Romaniei deja aproape desfiintate de comunism. Mai precis, de a scoate din circuit ultimul partid istoric, PNL. si a consacra in loc marea impostura, cu titlul de solutie salvatoare a natiei oropsite de coruptie. O dubla impostura, de dreapta si de stanga, doua jumatati ale unui mar putred, rezultate din fostul FSN si pe care acum serviciile patriei le vor resapate si relansate sub forma cosmetizata. Anume, PSD sau stanga "reformata" si PD sau dreapta de forma. Mimand cele doua mari partide, de dreapta si de stanga, din democratiile consolidate.
Deci, miza e ca Guvernul Tariceanu sa ajunga KO. Campania de manjire mediatica a fost extrem de iscusita. Chiar perversa. Mult timp ea a parut sterila. Nefondata. Ministrii erau chemati pe ata la DNA. Totul parea deja o inscenare judiciara din razbunare politica anti-PNL. Oamenii incepusera sa nu mai creada in veridicitatea acuzatiilor de coruptie impotriva liberalilor. Ce-i prea mult duce la saturatie. Si chiar in pragul critic al pierderii de credibilitate in ostentatia anticoruptie, Cotroceniul a dat lovitura. Pe mana unui liberal, Traian Decebal Remes si a unui taranist, Ioan Avram Muresan. Falsul flagrant filmat e menit sa probeze coruptia ministrilor liberali. Muresan a jucat rolul de agent prezidential. Daca a fost involuntar, e naiv. Daca a fost deliberat, e din sistem. Oricum, cu efecte devastatoare pentru PNL.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.