Situata la 30 kilometri de Constanta, comuna 23 August este una dintre asezarile marginite de litoralul Marii Negre, dar care nu a profitat deloc de pe urma acestei vecinatati. La 23 August nu se poate vorbi practic de turism, pentru ca plaja este s
Situata la 30 kilometri de Constanta, comuna 23 August este una dintre asezarile marginite de litoralul Marii Negre, dar care nu a profitat deloc de pe urma acestei vecinatati. La 23 August nu se poate vorbi practic de turism, pentru ca plaja este salbatica, neamenajata, nu exista hoteluri sau infrastructura pentru practicarea in conditii confortabile a turismului.

Practic, litoralul romanesc este vaduvit de o portiune imensa de plaja intre Eforie Sud si Costinesti, unde turismul se practica la fel ca acum 100 de ani. Zona prezinta insa potential de dezvoltare, iar de acest lucru au profitat niste investitori austrieci, care au cumparat deja circa 10 hectare de teren pe plaja. Primaria din localitate a intermediat vanzarea terenului de la localnici, iar pretul obtinut de austrieci este foarte bun: 20 dolari/mp, in conditiile in care in comuna, pretul porneste de la 40 euro/mp.
Terenul cumparat de austrieci este deja in intravilanul localitatii, alaturi de alte aproape 600 hectare situate intre 23 August si Costinesti, pe malul marii, precum si toate terenurile din jurul lacului Tatlageac.
Autoritatile locale au facut demersuri pentru introducerea terenului arabil in intravilan tocmai in ideea infiintarii unei noi statiuni turistice la Marea Negra.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.