Presedintele Consiliului Municipal Chisinau, Mihai Ghimpu, a declarat luni pentru ProTV Chisinau monitorizat de ziare.com, ca ordinul prin care s-a interzis vineri intrarea in Republica Moldova a mai multor delegatii romane a venit "de la prima sau a
Presedintele Consiliului Municipal Chisinau, Mihai Ghimpu, a declarat luni pentru ProTV Chisinau monitorizat de ziare.com, ca ordinul prin care s-a interzis vineri intrarea in Republica Moldova a mai multor delegatii romane a venit "de la prima sau a doua persoana in stat".

Potrivit lui Ghimpu este imposibil ca un granicer sau un vames moldovean sa fi luat decizia interzicerii accesului in Republica Moldova a delegatiilor romane.

"Cele intamplate demonstreaza ca guvernarea comunista ramane, in continuare, romanofoba. Tot ceea ce tine de Romania le provoaca alergie. Tocmai de aceea cred ca a fost o comanda de sus", a declarat Ghimpu in emisiunea "In profunzime", de la ProTv Chisinau.

Politicianul liberal din Moldova nu a ascuns faptul ca Traian Basescu a stiut din timp despre aceste actiuni si ca din acest motiv a renuntat sa mai vina la Chisinau.

"Basescu probabil nu a vrut sa ajunga sa fie umilit in acest fel. Daca venea la Chisinau, el venea intr-o vizita privata, nu ca persoana publica", a mai declarat Ghimpu.

La sfarsitul saptamanii trecute, mai multor delegatii din Romania, care veneau la Chisinau la invitatia primarului liberal Dorin Chirtoaca, li s-a interzis intrarea in Republica Moldova, pe motiv ca nu aveau invitatiile in original.

Marti, ambasadorul Republicii Moldova la Bucuresti, Lidia Gutu, a fost "invitata" la sediul MAE pentru a explica si clarifica motivele actiunilor granicerilor moldoveni de vineri.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.