Citeva sute de angajati ai studiourilor locale ale Societatii Romane de Radiodifuziune au protestat luni fata de nivelul salariilor.

IniTiativa la nivel national a protestului a avut-o Federatia Sindicatelor din Societatea Romana de Radiodifuziune (FSSRR). „Lipsa resurselor financiare se rasfringe asupra functionarii normale a radioului public, dar si asupra calitatii vietii cotidiene a tuturor salariatilor din SRR. Am solicitat, de asemenea, dezbateri publice la nivel national pentru a cere depolitizarea si asigurarea resurselor financiare. Ca urmare a nesolutionarii nici unei probleme dintre cele solicitate, am decis, ca o forma de protest, sa pichetam sediul central din Bucuresti si sediile regionale ale SRR din Constanta, Iasi, Cluj, Tirgu-Mures, Timisoara, Resita si Craiova", a declarat Florin Calugar, liderul Sindicatului Lucratorilor din Radio Cluj, citat de MEDIAFAX.

Salariul mediu in radioul public este de 2.000 de lei, iar un reporter cistiga intre 1.100 si 1.400 de lei, au spus sindicalistii. „Cerem eliminarea discrepantelor dintre salariile angajatilor de la studiourile teritoriale si ale celor din Bucuresti. Cerem, de asemenea, finantarea noului bloc de productie cu atit mai mult cu cit o hotarire judecatoreasca ne obliga sa parasim sediul din Strada Lascar Catargiu nr. 33 (cistigat in instanta de Mitropolia Moldovei si Bucovinei - n.r.)", a declarat Valeriu Stefan, redactor la Radio Iasi.