Un studiu realizat la nivel global citat de BBC arata ca in luna august a acestui an au fost realizate peste 61 de miliarde de cautari pe internet de catre mai bine de 750 de milioane de utilizatori. Studiul claseaza Google pe primul loc cu mai bine
Un studiu realizat la nivel global citat de BBC arata ca in luna august a acestui an au fost realizate peste 61 de miliarde de cautari pe internet de catre mai bine de 750 de milioane de utilizatori. Studiul claseaza Google pe primul loc cu mai bine de jumatate din numarul de cautari (37 de miliarde), fiind urmat la distanta de Yahoo (8,5 miliarde) si motorul de cautare chinez, Baidu (3,2 miliarde). Motorul companiei Microsoft se situeaza pe locul patru in acest clasament cu 2,1 miliarde de cautari.
"Includerea motoarelor de cautare asiatice in clasament subliniaza faptul ca internetul si cautarile pe internet au devenit un fenomen cu adevarat global", a declarat vicepresedintele executiv pentru pietele internationale al comScore, companie care a realizat studiul.
In privinta distribuirii geografice, studiul arata ca cea mai mare parte a activitatilor de cautare a avut loc in regiunea Asia-Pacific si mai exact in tarile: China, Japonia si India, cu un numar de 258 de milioane de utilizatori care au efectuat 20,3 miliarde de cautari in luna august. Europa se afla pe locul doi ca numar de utilizatori care efectueaza cautari pe internet cu 210 milioane, urmata de America de Nord cu 206 milioane.
"Piata cea mai putin dezvoltata de cautari pe internet este cea din Africa Centrala si de Est, cu aproximativ 30 de milioane de utilizatori care efectueaza cautari pe internet", specifica raportul.
Google este liderul mondial in cautarea de date prin internet si raspunde zilnic la peste 100 de milioane de cautari. In 2006, Google a inregistrat venituri totale de peste zece miliarde de dolari si un profit net de aproximativ trei miliarde de dolari. Compania are peste 10.600 de angajati in intreaga lume.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.