PUNCTUL PE EI
Luni noaptea l-am vazut si l-am ascultat pe Gica Hagi in emisiu-nea lui Radu Moraru. Calm, detasat, insemnat de esec, dar neinvins de patima, fara sa se menajeze si fara sa menajeze pe cineva, Gica a vorbit despre experienta trista
PUNCTUL PE EI
Luni noaptea l-am vazut si l-am ascultat pe Gica Hagi in emisiu-nea lui Radu Moraru. Calm, detasat, insemnat de esec, dar neinvins de patima, fara sa se menajeze si fara sa menajeze pe cineva, Gica a vorbit despre experienta trista cu care s-a ales dupa acceptarea propunerii de a antrena Steaua. Dar nu s-a oprit aici.


"In fotbal nu exista Eu am facut" Acesta a fost kilometrul 0 al spuselor lui Gica Hagi. De aici a inceput si tot aici s-a incheiat pledoaria sa. Pledoarie prin care s-a prezentat pe sine, prin care si-a prezentat proiectele si felul in care gandeste el fotbalul. Marele Hagi are puterea sa spuna "in fotbal nu exista Eu am facut". In contrapartida, Gigi Becali afirma: "Eu ma pricep la toate, Eu am facut totul, Eu sunt buricul pamantului, Eu sunt trimisul lui Dumnezeu pe pamant, Eu sunt UNICUL". Diferenta de abordare abrupta, diferenta de abordare care face ca in aceeasi teaca sa nu intre doua sabii. Si, ca de obicei, cel mai intelept a cedat.       


Multe dintre obstacolele cu care Hagi s-a confruntat la Steaua imi erau cunoscute. Privilegiul de a obtine informatii de la sursa (ma refer aici la ambele tabere) m-a facut sa traiesc cu impresia ca realitatea de fapt nu-mi mai poate oferi surprize. M-am inselat. Hagi, om de echipa, nu a spus niciodata pana acum tot adevarul, incercand cu disperare sa apere imaginea Stelei. Gigi Becali a fost si el interesat in escamotarea adevarului. Minciunile sale aveau insa alt scop. Acela de a-si apara propria imagine, o imagine falsa.
Ceata s-a risipit definitiv cand Hagi s-a hotarat sa vorbeasca. M-a convins vazandu-l, m-a convins auzindu-l.


S-a spus despre Hagi ca are dificultati in comunicarea cu jucatorii. Prestatia lui Hagi de luni noaptea a demontat definitiv aceasta minciuna sfruntata. Hagi a avut un discurs impecabil. S-a spus ca nu reuseste sa-si apropie vestiarul. Am aflat ca, de fapt, a plecat de la Steaua tocmai pentru ca jucatorii sa nu mai fie pusi de patron intre ciocan si nicovala. S-a spus ca Hagi se crede un mare antrenor. Hagi declara: "Nu stiu daca sunt antrenor, cat sunt sau cum sunt. Eu cer doar sprijin. Sa fiu lasat sa lucrez in liniste si in timp pentru a ne da cu totii seama de ceea ce suntem capabili".


"Ma doare ce s-a intamplat. Dar asta este durerea mea. Nu trebuie sa sufere nimeni din cauza asta", zicea Hagi. Despre suferinta nici nu cred ca poate fi vorba. Nici macar nu mai regret ca Gica a plecat de la Steaua. Ba chiar ma bucur. Acum, dupa aflarea adevarului ma bucur de doua ori. O data pentru ca s-a eliberat din alaturarea cu finul sau si a doua oara pentru ca l-am recastigat pe omul care ne-a daruit multe satisfactii. Deja cred cu tarie ca Hagi a fost adus la Steaua doar din dorinta lui Becali de a-l umili pe Omul care i-a facut numai bine. Adevarul s-a scuturat de minciuna.


Luni noaptea Gigi Becali a ramas lefter. Nu i-au fost devalizate conturile, nu a fost talharit si nici nu a intrat in vreun faliment ireversibil. Dar averea sa - oricat de mare ar fi ea, banii sai - indiferent cat de multi or fi, apartin unui sarac. Sarac in capul sau. De fapt, Gigi Becali nu se are decat pe sine. Rasfatat de himere si pustiit de suflet, Becali isi construieste, fara sa-si dea seama, puscaria unei singuratati distrugatoare. In care va ramane El, doar El. Asa cum si-a dorit: UNICUL.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.