Presedintele PSD, Mircea Geoana, le-a transmis marti presedintelui si premierului cate o scrisoare deschisa, relateaza Hotnews.ro. Traian Basescu este criticat de liderul PSD ca vrea sa organizeze referendum pentru votul uninominal.  "Nu pot sa
Presedintele PSD, Mircea Geoana, le-a transmis marti presedintelui si premierului cate o scrisoare deschisa, relateaza Hotnews.ro. Traian Basescu este criticat de liderul PSD ca vrea sa organizeze referendum pentru votul uninominal. "Nu pot sa nu ma intreb daca nu cumva graba pe care o manifestati in privinta organizarii unui referendum privind introducerea votului uninominal nu urmareste fabricarea unei arme electorale, in perspectiva alegerilor pentru Parlamentul European.Ar fi o maniera explicita si stridenta de a va transforma in agentul electoral al PD" , scrie Geoana.

In scrisoarea adresata premierului Tariceanu, liderul PSD il invita pe acesta sa-si trimita ministrii in Parlament la dezbaterile pe buget, "cu atat mai mult unul ultraminoritar in Parlament".

Mircea Geoana il atentioneaza pe Traian Basescu ca partidele parlamentare au "o majoritate suficienta pentru a evita un referendum care deturneaza sensul alegerilor europene", mai ales in conditiile in care proiectul de lege al uninominalului va intra saptamana viitoare in dezbaterea Senatului.
In plus, mai arata Geoana, practica europeana nu recomanda suprapunerea unui scrutin national cu unul european.

In aceste conditii, presedintele PSD argumenteaza ca, daca seful statului insista in a organiza un referendum, nu o face decat pentru a ajuta PD la euroalegeri.

De asemenea, liderul PSD dezaproba intentia lui Calin Popescu Tariceanu de a organiza consultari pe marginea Bugetului si il invita pe premier sa vina impreuna cu ministrii sai sa sustina bugetul in comisiile de specialitate ale Parlamentului.

"Daca doriti sa aflati parerea Parlamentului si a partidelor parlamentare, va invit sa veniti la Parlament pentru consultari si sa trimiteti ministrii de resort in comisiile de specialitate", ii transmite Geoana liderului PNL. Social-democratul mai sustine ca prezenta guvernantilor in Parlament la aceste dezbateri se impune mai ales ca acest cabinet este "ultraminoritar".


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.