Gazoductul Tampen Link, ce leaga campul de gaze naturale si petrol norvegian Statfjord, situat in Marea Nordului, de Marea Britanie a fost inaugurat vineri seara, cu 11 zile mai tarziu decat se astepta, a declarat ieri operatorul norvegian al conduct
Gazoductul Tampen Link, ce leaga campul de gaze naturale si petrol norvegian Statfjord, situat in Marea Nordului, de Marea Britanie a fost inaugurat vineri seara, cu 11 zile mai tarziu decat se astepta, a declarat ieri operatorul norvegian al conductei, Gassco, informeaza Reuters, citat de NewsIn. Conducta de gaze Tampen Link, lunga de 23,1 km, mareste cu 25 de milioane de metri cubi per zi capacitatea de export de gaze naturale a Norvegiei catre Marea Britanie. Gazoductul, a carui inaugurare era asteptata pe 1 octombrie, leaga campul de gaze si titei norvegian Statfjord la reteaua de conducte din Marea Britanie, ce se intinde de la St Fergus in Scotia pana la campul petrolier Brent din Regatul Unit.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.