Expertiza financiara dispusa in dosarul "Flota" a fost finalizata in 24 septembrie, costul ei fiind evaluata la 140.000 de lei, adica peste 43.000 de euro. Unele parti din dosar, chemate la DNA incepand cu 8 octombrie pentru a li se prezenta rezulta
Expertiza financiara dispusa in dosarul "Flota" a fost finalizata in 24 septembrie, costul ei fiind evaluata la 140.000 de lei, adica peste 43.000 de euro. Unele parti din dosar, chemate la DNA incepand cu 8 octombrie pentru a li se prezenta rezultatul expertizei, sustin, potrivit Mediafax, ca cea de-a doua expertiza nu retine vreun prejudiciu adus statului din vanzarea navelor, fiind o expertiza favorabila acuzatilor. Potrivit unei prime expertize dispusa de procurorii Parchetului National Anticoruptie (actualul DNA), prin instrainarea a 16 nave, cei 80 de inculpati din dosar ar fi pagubit statul roman cu peste 11.000 de miliarde de lei (echivalentul a 275 de milioane de euro). Cea de-a doua expertiza din dosar a fost dispusa dupa ce DNA a infirmat solutia data de procurorii PNA, care au decis in 2004 trimiterea in judecata a lui Basescu, alaturi de alte 79 de persoane. Dosarul a fost restituit anchetatorilor de la Inalta Curte de Casatie si Justitie pentru ca, potrivit articolului 209 din Codul de procedura penala (text intre timp abrogat), rechizitoriul nu fusese semnat de seful PNA asa cum prevedea legea, ci de adjuntul sau. (D.E.I.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.